Stamrenovering

Skillnaden mellan ett stambyte och en stamrenovering är relativt enkelt. När man gör ett stambyte så river man ut alla rör och sätter in nya. När man istället gör en stamrenovering så gör man istället en renovering av existerande rör. Frågan om stambyte eller stamrenovering är aktuell för många av Sveriges fastighetsägare och bostadsrättsföreningar.


Husen börjar bli till åren och lika så stammarna.

Bostadsbolaget bygger om, underhåller och förvaltar hyresrätter i Göteborgs alla stadsdelar. Här kan du läsa mer om renoveringar och stambyten. Om de inte byts ut i tid finns risk för vatten och avloppsläckor.


Vid sidan av de årliga hyresförhandlingarna finns även andra vägar för fastighetsägaren att höja hyran. När stamrenovering inte kan ske eller det är mer fördelaktigt att . Under vintern och våren har HSB konsult besiktigat våra stammar och badrum, tagit fram ett beslutsunderlag samt hållit flera möten med styrelsen. I maj tog styrelsen ett inriktningsbeslut att gå vidare med alternativet stambyte, dvs inte relining. Under hösten kommer arbetet att fortsätta med .

N (sökandena) innehar en lägenhet med bostadsrätt i ett hus som ägs av föreningen N. Lägenheten är en vindsvåning. I samband med förvärvet bekostade de installation av nya stammar till lägenheten. Vi håller de boende som berörs i respektive hus underrättade och informerar i god tid före. Vägledning från SP och KTH om vad du bör tänka på och när stamrenovering är ett alternativ till stambyte.


Trygga hyresgäster vid renovering. Vilka förberedelser krävs inför en stamrenovering eller större ombyggnad? Tre faktorer avgör hur chefen klarar sig . Tiden har nu kommit då det är dags att sätta igång med projektet att renovera stamledningarna i vår fastighet.


Det är än så länge mycket tidigt i processen, vilket medför att det finns många naturliga frågor som i dagsläget inte har några svar. Här delar vi med oss av allt vi vet om . Hitta och få information om stamrenovering i Sverige och ta del av telefonnummer, adress, öppettider och vägbeskrivning. Rör i Rör eller relining?


Stamrenovering eller stambyte? Bostadsrättsföreningar som behöver hjälp med analys av sina stammar och val av meto börja med en behovsanalys. Inventering av status för lägenheter, gemensamma utrymmen och avloppsledningar är nu slutförd.

Elsystem har inventerats, vattenprover har tagits. Konsulterna sammanställer just nu sina resultat som kommer att presenteras för styrelsen den juni. På uppdrag av Riksbyggen utförde vi en stamrenovering i Tuve.


Projektsumman var cirka miljoner kronor. Inredningsprogrammet har uppdaterats med anledning av byte av handfatet i standardprogrammet. Certifierad stamrenovering i världsklass.


Ett stambyte i fastighet har traditionellt sett inneburit en hel del olägenheter för de boende. I vanliga fall utryms fastigheten eller så bor man kvar med buller och damm. Denna typ av byggarbetsplats skapar en mängd miljöfaror med bland annat asbest och bly.


Fastighetsbeståndet i Sverige blir äldre. Bara tanken på stamrenovering får fastighetsägare att rysa eftersom renovering av befintliga avloppsledningar oftast innebär omfattande rivnings- och bilningsarbete för att frilägga det befintliga rörsystemet före utbytet. Det brukar bland annat medföra tillfälligt boende för .

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Rospump

Hydraulslang press

Rückschlagventil symbol fließrichtung