Dränering av husgrund

Dränering av källare är ett av Sveriges vanligaste renoveringsprojekt. De flesta dräneringar idag är dränering av källare. Men många hus behöver också dräneras om då de har en uttjänt dräneringslösning. En otillräcklig dränering gör att man på sikt kan få problem med fukt i källare eller i husgrunden.


Dräneringens huvudsakliga uppgift är att leda bort ytvatten från husets grund och skydda huset mot vattenflöden i marken.

Som fuktskydd har dräneringen mindre betydelse. Det är skillnad mellan fukt och vatten. Fukt kan inte ledas bort i en dräneringsledning. Har du problem med fukt och mögel inomhus, . Här får du bra tips om dränering och vad du bör tänka på när du ska dränera och lägga dräneringsrör runt husgrunden.


På Tema husgrund och mark får du bra tips värt att veta om fukt i källare, dränering , husgrunder , murar och marksten. Allt samlat på ett enda ställe. Byggmax ger dig tipsen för att dränera husgrund på bästa sätt när du ska totalrenovera din källare.

Vi visar hur du lyckas med momenten! Här hittar du spelfilmer på hur du lyckas med en total källarrenovering. Filmerna är uppdelade i stycken olika moment. För att du ska slippa få in fukt i ditt hus , är det viktigt att ha en korrekt utförd dränering vid husets grund.


Den gamla dräneringen kan ha slammat igen, marklutningen kan ha ändrats osv. Har man fått problem med fukt i huset, är en ny dränering nödvändig. Isolera och dränera källare och husgrund utifrån. Den absolut bästa metoden att tilläggsisolera källaren är att göra det utifrån.


Utvändig isolering motverkar också fuktproblem och håller källarväggen varm och torr. Precis som hängrännor och stuprör leder bort vatten från taket leder dräneringen hela tiden bort vatten från grunden. Med en livslängd på ungefär år behöver dräneringen ibland . Isodrän tillverkar och marknadsför ISODRÄN-skivan. Ytvatten skall ledas bort från huset redan innan det tränger ner i jorden.


Detta görs genom att luta marken bort från huset. Man bör även tänka på att inte låta växter och planteringar gå ända fram till husväggen utan istället . Det du behöver räkna på för materialkostnaden vid en dränering är grus (singel), dräneringsrör, eventuell isolering (t.ex. isodrän, pordrän, platonmatta). För att kunna få fram ett ungefärligt pris per löpmeter väljer vi i den här artikeln att utgå ifrån ett specifikt hus med källare som är 5xmeter som ska dräneras och isoleras med ett djup på meter.

Det finns inga växter eller andra hinder i vägen och jordarten är lera. Vi kontaktade två entreprenörer, en i . Vi kan också hjälpa dig med att anlägga din trädgård efter att dränering är klart stenläggning, plattsättning,. För att mota fuktbildning i din källare så behöver du frilägga ytterväggen och leda undan allt vatten som trycker på.


Med det menas bland annat smältvatten, vatten som rinner från stuprör och . Markarbete, dränering och husgrund av certifierat byggbolag med VVS- kompetens. Vi utför dräneringsarbeten i följande kommuner: Göteborg, Partille, Lerum, Mölnlycke, Kungälv, Härryda, Mölndal, Kållere Öckerö, Kungsbacka samt övriga kommuner inom Västra Götalands län. Kontakta oss för rådgivning och kostnadsfri offert. Energibesparing för hus och hem.


Kvalite Miljö Ansvar Service Uppföljning Trygghet. En fungerande dränering är viktig för att .

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Rospump

Hydraulslang press

Rückschlagventil symbol fließrichtung