Brandtätning rör

Brennix Brandfog används även för brandfogning mellan brandcellsskiljande byggnadsdelar. Vid utformningen av en byggnads brandskydd spelar den s. SB Brandtejp är typgodkänd för tunn- och tjockväggiga plaströr av. Den yttre gränsen för en brandcell utgörs ofta av en avskiljande byggnadsdel - tex väggar, bjälklag med genomföringar och fogar - som hindrar brand- och brandgaser att sprida sig från en brandcell till en annan. De består av ett plåthölje och ett inre skikt av en speciell sorts material bestående av grafit som vid brand sväller och därmed förhindrar spridning av flammor och brandgaser, se figur 6.

Monteringen är relativt enkel men innefattar ett . BAKGRUND ti varför brandtätning ? Noggrannhet vid val och utförande av brandtätningar är väsentligt för att begränsa skadeverkningarna av en brand. Avsaknad av kabeltätning, tätning runt ventilationskanalen rör eller branddörrar betyder i regel att brand- skadorna ökar jämfört med om brandtätningarna är fullgoda. Brandtätning genomföringar med av vp- rör och elrör.


Till exempel kan en brandcell vara klassad för att stå emot brand i minuter, så kallad brandklass EI60. Det innebär att när man monterar kablar, rör och liknande igenom en brandcellsgräns så är det viktigt att hålen tätas efter montaget, och att de tätas med rätt material på rätt sätt så att den behåller sin brandklass.

Ingår även i system Skott HT för brandtätning av kabel, rör , ventilationsgenomföringar, E160- E1i torra miljöer. Sats för tätning av medelstor öppning (dm²) för kablar, stegar, rör och ventilations-trummor. Parocs brandskyddslösning är baserad på produkterna PAROC Hvac Section. AluCoat T och PAROC Hvac Section. Grey Coat T vilka båda lämpar sig utmärkt för att brandsäkra vattenfyllda rör där isoleringen går obruten genom en brandavskiljande konstruktion.


Båda rörskålarna finns i Combiutfö- rande. Wavin Brandtejp finns i dimensionerna 50mm, 75mm,. Kniparen är avsedd för avtätning i brandklass EI till EI 1av olika slag av kablar och plaströr som penetrerar brandcellsbegränsningar. Den kan också med fördel monteras i befintliga brandtätningar av olika slag.


Principskissen är ej i skala. Brandklassad genomföring för kablar och rör. Inbördes avstånd mellan rörledningar vid brandtätning.


Där flera rör dras i samma ursparning ska brand- tätning göras separat för varje rör. En av de mest eftersatta brandskyddsåtgärderna är brandtätning för att återtäta brandcellsgränser när hantverkaren har varit på plats och dragit nya kablar, rör eller ventilationsstråk. För typgodkända brandtätningar i brandklass EI gäller följande: ↗ Tjocklek NOVIPro .

FPS Brandskyddsmassa är avsedd för brandtätning av vent-, rör - och kabelgenomföringar samt tomhål i brandcellsbegränsande bjälklag och väggar av massivt obrännbart material typ betong, lättbetong, tegel eller likvärdigt samt lättregelväggar typ gipsskivor på trä- eller stålregelstomme. Vi brand- och ljudtätar kabel-, rör - och ventilationsgenomföringar i vägg och bjälklag. Vi gjuter gångbara schaktbottnar utan storleksbegränsning.


NOVIPro Brandskydd är en serie produkter bestående av brandfog, brandtejp, brandmanschett och brandskyddskuddar. Används bland annat för brandtätning av kabel-, rör - och ventilationsgenomföringar, samt brandfogning mellan brandcellsskiljande byggnadsdelar. Mindre hå l FS-FLEX D är en komplett sats för flexibel tätning och reparationer av små .

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Rospump

Hydraulslang press

Rückschlagventil symbol fließrichtung