Tina vattenledning

Kan man tina en vattenledning som är ca 400m lång? Vi har en vattenbrunn som matas med självtryck från en annan brunn 4bort, det har aldrig frysit. Vattenledningen frusit, hur tina upp bäst? Kommer åt en ände som är inne i ladugården.


Trodde det var fruset inne men efter att haft värme. Det är lite kul det här med att man ser vilka träffar bloggen får.

Tina frusen vattenledning är envist återkommande varje vinter. Därför ska jag nu ge ett bättre svar än bloggen hittills gett. Med det inte sagt att opraktiska jag kan lösa ditt problem. Senast nu ska man se över frysrisken i vattenrören. Om en ispropp har stoppat vattenflödet utan att skada röret, lokalisera om möjligt proppen så att du snarast kan förstärka den bristfälliga isoleringen.


Se till att vatten kan samlas upp när passagen blir fri. Tina proppen med varmluft eller med i varmvatten upphettade trasor. Natten till lördagen så frös min vattenledning.

Sen kopplar du en luftkompressor till slangen och blåser in rumstempererad luft i vattenröret. Det kan ta en timme innan isproppen . Tina -Sina istiningsaggregat med inbyggd elpatron. Fördelen med detta aggregat jämfört med vår vanliga Tina -Stina är att ingen öppen låga krävs. Nackdelen är att det kommer att ta betydligt längre tid att värma upp vatten.


Räkna med minst minuter att värma upp 15l till °C. Aggregatet kopplas till en självsugande . Då det varit på tal i en annan tråd om hur man tinar frusna vattenledningar, så tänkte jag visa några bilder på en apparat jag grejat med förra veckan. Den är avsedd att tina i plastledningar eller grövre gjutjärnsledningar, ej galv då det oftast är för mycket beläggningar i dom för att få in tinarslangen. Har lyckats få ispropp i inkommande vattenledning till stallet precis där vattnet kommer upp ur golvet.


Nu har vi även skaffat ett aggregat för att tina upp frusna vattenledningar! Principen är väldigt enkel med en behållare där vattnet värms upp. Detta är väldigt effektivt och man slipper gräva upp och byta vattenledning. Vårt första uppdrag med aggregatet vart på båräng där både kulverten in . Anläggning Fruset vattenledning trots elkablar. Nän som provat såna där tjältiningsmattor för att tina upp frusna ledningar?


Sv: Fruset vattenledning trots elkablar. Värmekabeln avger en viss värmeeffekt som kompenserar för en viss kyla.

Blir det kallare, så fryser det ändå. Sedan tinar det vid denna specifika köldnivå igen. Behöver ångtryck för att få röret tillräckligt varmt för att orka tina säkert en halvmeter ispropp.


Att det skulle tina när . Under vintern är oskyddade vattenledningar mycket känsliga. När kylan gör att vattnet fryser i ledningarna kommer det samlas, och med tiden kommer isen att expandera till den grad att röret spricker. För att undvika att detta sker kan du ta till egna åtgärder.


För att ångan ska kunna komma ut när du tinar upp röret ska du alltid öppna kranen. Och här följer dina alternativ för att tina upp röret:. Så jag tog en större mutter, trädde den över den runddragna och svetsade sedan ihop de två muttrarna. Därefter var det inga problem att gänga ur mutterpaketet. Uppvärmningen genom svetsandet underlättade dessutom det hela.


Elsvetsen kom också väl till pass när Lasse Hoffman skulle tina ett fruset rör. Det bästa för att tina tycker jag är om man monterar isär ledningarna och går in med ånga under tryck - då är det ingen risk att man eldar upp huset när varma rör går igenom väggar eller sunkiga kupévärmare som har sett sina bästa dagar står utan tillsyn. Exemplet här visar ett tankesätt vid en meter lång vattenledning.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Rospump

Hydraulslang press

Rückschlagventil symbol fließrichtung