Byta duschblandare

Om du ska byta en gammal duschblandare mot en ny utan att sätta upp en ny våtrumsvägg, nytt kakel eller dylikt, är det viktigt att du tätar alla gamla borrhål noga. Använd alltid material som är avsedda för våtrum. Slarvar du med tätning av såväl gamla som nya hål kan detta på sikt ge upphov till fukt och mögelproblem. Här visar vi hur man installerar en av våra duschblandare.


Installationen görs på en. Hej, Får man byta duschblandare själv eller måste man ha behörighet ?

Vill byta ut min och det verkar vara enkelt om man ser på denna instruktion:. Byta duschblandare , plugga rör. Laga eller byta duschblandare ? Här hittar du skäl till att byta duschblandare. Här finnes även monteringstips.


Att byta blandare i handfatet ger badrummet ett lyft. Trött på ditt gamla badrum? Fler och fler väljer att förändra i sitt badrum och man kan säga att rummet i fråga idag befinner sig i samma rampljus som köket gjorde för några år sedan.

Dock – liksom vid köket – så finns det vid renovering en överhängande. Säkrast är att anlita ett proffs. Tänk på: Om blandaren installeras av en lekman är risken stor att du inte får igen något på försäkringen vid en skada. Dold rördragning bygger på ambitionen att gömma rören inne i väggen och de leds ut där blandaren ska sitta.


Börja med att stänga av vatt- net. Töm sedan det sista vatt net i systemet genom att enkelt öppna blandaren och låt det rinna ut. Nu kan du lossa blan darens anslutningar.


Använd en polygrip, skiftnyckel eller fasta nycklar. Montera bort rören för vattnet på samma sätt. I de fall dragstången till bottenventilen är en del av . Montering av ny blandare (köks- eller tvättställsblandare) enligt tillverkarens monteringsanvisningar. Anslutning av ny blandare till befintligt tillvatten. Vi vill gärna byta till en roligare blandare i vårt vadrum.


Min duschblandare verkar sliten. Den släpper inte igenom tillräckligt med varmvatten. När jag flyttade in var den sådan men under sommaren var den bra.


Anledningen till att man vill reparera eller byta blandare kan vara många.

Det kan handla om alltifrån att man har byggt om köket eller att man bara vill fräscha upp utseendet. Det kan också bero på läckande packningar eller kranar som inte håller ordentligt tätt. Oavsett vilket kan våra VVS-montörer lösa problemet.


VIDEO: När man ska byta ut blandaren kan det underlätta om man plockar bort hela handfatet i stället för att ligga på golvet och arbeta i det trånga utrymmet mellan rör och vägg. Det underlättar att plocka bort handfatet, men man är inte tvungen. Comfort finns över hela Sverige och kan det mesta som rör vatten och värme. En av fördelarna med att anlita oss är att vi erbjuder både tjänster och produkter.


Så oavsett vad det handlar . Se våra instruktionsfilmer som förklarar hur du renoverar din FM Mattsson kran – på egen hand. Kranskolan Kranskolan 1. Så här rengör du och tar bort kalkfläckar på din blandare. Underhåll av duschblandare.


Gratis, snabbt och tryggt.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Rospump

Hydraulslang press

Rückschlagventil symbol fließrichtung