Byta vattenmätarkonsol

Hej Fick idag ett brev om att det är dags att byta vattenmätare, och det är inga konstigheter. Men det krävs även en vattenmätarkonsol och jag har. Byte av ventil för inkommande vatten samt. Vattenmätarkonsol - Någon VVS-are? Byta mätarkonsoll - kostnad?


Villaägarna i Eskilstuna har nu vänt sig till kommunstyrelsen i Eskilstuna för att få hjälp.

Organisationen menar i ett brev till kommunstyrelsen att det är orimligt att småhusägarna ska bekosta de konsoler som de nya mätarna kräver. Brevet är undertecknat av Stig Landstorp, ordförande för Villaägarna i . Kommunen rekommenderar byte av vattenmätarkonsol. LK5och LK 581-konsolerna kännetecknas av anslutande runda svarta ventiler. Dessa ventiler tenderar att bli ytterst instabila med tiden.


Vid oaktsam hantering kan ventilen flyga av och orsaka vattenskador i fastigheten. Punkterna nedan bör gås igenom så att eventuella åtgärder är klara när vi kommer på besök. Glöm inte att kontakta oss om tiden inte passar.


Va-Syd tvingar oss att sätta upp en vattenmätarkonsol trots att våra järnrör är fast förankrade i väggen med ingjutna hållare och rören går ej att rubba.

Enligt vår VVS:are finns ingen risk vid byte av vattenmätare att rören går sönder. HAPARANDA: Ett brev från Haparanda kommun om att villaägare i Grankullenområdet utan vattenmätarkonsol , själva ska bekosta, och montera in en sådan, har väckt stark kritik. Jag har stöd för det här i vattentjänstlagen och . Jag skulle byta vattenmätare när det upptäcktes att avstängningsventilerna på ena sidan inte höll tätt. Alltså var jag tvungen att fixa det innan vattenmätaren kunde bytas. Sagt och gjort, jag ringde rörläggaren.


Han var tvungen att samordna med vattenleverantörerna så att vattnet stängdes av när han bytte . Dags för byte av vattenmätare. Nu byter vi ut ett stort antal vattenmätare i Gagnef, Leksan Rättvik och Vansbro. Vi byter alla kunders vattenmätare med jämna intervall. Detta gör vi för att säkra att du alltid har en felfri mätare som visar rätt. Roslagsvatten tillhandahåller och äger vattenmätaren, och ansvarar för montering, flytt samt byte av vattenmätaren.


Fastighetsägaren ansvarar för. Tyvärr är avstängningsventilerna av. Om du upptäcker att ventilerna vid vattenmätaren är märkt med LK5eller LK58 råder vi dig att byta ut dem.


Gratis, snabbt och tryggt. Kontrollera så att avstängningsventilerna A och B fungerar. Detta görs enklast genom att stänga en ventil i taget och sedan öppna en tappkran i fastigheten för att kontrollera att inget vatten kommer.

Skulle någon avstängningsventil inte fungera så skall dessa bytas ut. För att NSVA ska kunna komma åt vattenmätaren vid avläsning, byte eller service ansvarar fastighetsägaren för att mätaren är lättåtkomlig. Det innebär att det måste finnas ett.


För att platsen för vattenmätaren ska vara godkänd måste vattenmätaren vara fast monterad i en vattenmätarkonsol. Konsolen ska vara anpassad . I morse fick jag ett brev från kommunen. Dom skall komma hem till mig 8:e November och byta vattenmätaren I min villa.


Dom skriver att jag skall vara hemma kl 07. Har dom rätt att göra på detta sätt? Det är viktigt att vattenmätaren som sitter i huset visar rätt. Därför behöver den bytas efter en viss tid. Det vanligaste intervallet är var 10:e år.


För dig som fastighetsägare är det särskilt viktigt att mätaren visar rätt, eftersom avgiften för vattnet grundar sig på den uppmätta förbrukningen. Om du har avstängningsventil LK5ska du meddela detta till kommunen. Det är du som fastighetsägare som ansvarar för och bekostar bytet av ventilerna, men arbetet ska samordnas med kommunen som måste stänga av vattnet in till huset i samband med bytet.


För att Miva ska kunna komma åt vattenmätaren vid avläsning, byte eller service ansvarar fastighetsägaren för att mätaren är lättåtkomlig.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Rospump

Hydraulslang press

Rückschlagventil symbol fließrichtung