Spygatt fartyg

Ett spygatt är en anordning för vattenavrinning. Fiskebåtars spygatt har luckor som kan stängas till när fisk finns på däck. En spygatt i en byggnad är . Knorr plaskade omkring i läsidans spygatt i sina försök att komma upp på fötter.


Kallt vatten forsade över hennes däck och sprutade ut genom spygatt och slående stormportar.

Spygatt , vattenintag, avlopp. Kontrollera (stickprov) att spygatt fungerar såsom avsett och att ventiler på vattenintag och avlopp fungerar. På fartyg där RO utfärdat, förnyat eller påtecknat certifikat, kontrollera certifikat och gör endast stickprovskontroll.


Böjningar: spygatt , spygatten, spygatter, spygatterna. Ahmen, mäta ett kärls volym);. Det är härvid dock icke skäl att sätta an godset så styvt som man med kraftiga hjälpmedel möjligen skulle kunna, ty många erfarna sjömän påstå att ett fartyg seglar.


Utsläpp: Varje utsläpp från fartyg i havet, i andra vattenområden eller i luften som härrör från eller i övrigt står i . Giltighetstid: tills vidare.

Upphäver: Trafiksäkerhetsverkets föreskrift om brandsäkerheten på fartyg. Brandsäkerheten på fartyg. Men Jerry låg i detta ögonblick bäddad bredvid Villa Kennans sovkoj på Ariels sluttande däck, då detta eleganta fartyg med the Shortlands akteröver och Nya Guinea rätt förut lutade sina spygatt , viskande och pladdrande, ner mot havsvattnet utmed långsidan, medan det gjorde sina elva knop under trycket av de tilltagande . Avskrivning - Det räkenskapsmässiga avdrag, som görs i ett bolags bokslut för att kompensera slitage och åldrande på företagets fartyg , hus, verktyg, maskiner. Spant - del av fartygets skelett.


Spotmarknad - Fraktmarknad där fartyg slutes för enstaka resor. SSS, Short Sea Shipping - Handelssjöfart . Länsportöppningar och spygatt skola vara anbringade i sådan omfattning, att väderdäcket kan tillfredsställande befrias från vatten. Kalmarfynden äro emellertid genomgående ganska små, enkelt byggda fartyg. På bilden ser man i mitten restema av ett fartyg , Fynd X, utgrävda.


Jag lyfteyxan, drämde tilloch kastade mig sedan bakåt så att jag föll handlöstner ilä spygatt ,med vattenupp till öronen. Varje gång bogsprötet dök ner i en vågdal for vita fradgande vattenmassor upp på ömse sidor om galjonen, rann i kaskader över fördäcket och försvann genom huvuddäcks spygatt. Och när vattnet inte längre tryckte ner förskeppet reste det sig igen, gungade till på vågkammen – och så lyfte sig aktern och det hela började . Jag förstår nu, att problemet att föra ett fartyg med fem tusen tons kol omkring Kap Horn är allvarligare än jag hade trott.


Atlantens vatten som bara på denna enda dag ha spolat in och runnit ut igen genom hennes sprutande spygatt och skallrande däcksportar. Ett tappert försök att vara smårolig!

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Rospump

Hydraulslang press

Rückschlagventil symbol fließrichtung