Stopp i badkaret

Att det blir ett dåligt vattenflöde eller ett stopp i badkaret är inte så konstigt sett till vad som åker ner i det efter användning. Smuts från hela kroppen, tvål, schampo och balsam, badskum och framförallt hår åker ner genom det lilla hålet, det klumpar ihop sig i rören och till slut så upptäcker man att vattnet inte längre rinner. Igår kväll blev jag och Patrik trötta på att det runnit ner så dåligt i vårt badkar ett bra tag. Stopp i avloppet är aldrig kul.


Här är tips, knep och lösning oavsett om stoppet är i toaletten, handfatet eller i diskhon. På några sekunder är det fixat!

Här är enkla knep som hjälper dig att lösa stoppet och rensar avloppet på ingen tid alls! När jag spolar vatten i badkaret rinner det igenom röret till golvbrunnen och vidare ut, och inget händer när jag spolar LITE vatten, men om jag ökar trycket dröjer det inte länge förrän det börjar välla upp vatten från golvbrunnen ut på badrumsgolvet. O stopp i avloppet i badkaret , vad göra? Helt plötligt står man där och badkaret fylls på med vatten.


Många gånger så är orsaken att hår täcker avloppet, antingen direkt i badkaret eller i golvbrunnen - vilket leder till ett ganska ytligt avloppstopp. Men när jag läser på förpackningen så står det typ att man inte ska använda det om man ha kopparrör, . Spydde i badkaret , blev stopp ! Oavsett om vi bor i villa, i ett radhus eller i en lägenhet. Gemensamt är att det är ytterst irriterande, att det känns ofräscht och att det kan komma att medföra en äcklig odör.

Avlopp luktar sällan särskilt . Kolla därför i badkaret eller duschen samt golvbrunnen efter hår och smuts och ta sedan bort detta. När avtappningsvattnet från badkaret rinner ut på golvet är det hög tid att rensa vattenlåset (avloppsbrunnen). Om det ovannämnda inte löser problemet kan . Här gäller det dock att behålla lugnet, då detta i de flesta fall är lätt att åtgärda. Orsaken till stopp i rör kan vara många och beror på var stoppet finns. Rensa handfatet och diskhon.


Om vattnet sjunker sakta i handfatet eller diskhon beror det nästan alltid på att smuts har fastnat i vattenlåset. Vaskrensare finns att köpa i varuhus och järn- och färgaffärer. Börja med att täcka för . Har tagit bort brunnslocket dragit upp lite hår. Då får du bort de fettavlagringar som sätter sig i avloppsröret. Annars växer fettlagret och till slut får du stopp i vasken i alla fall.


Golvbrunnen i badrummet bör du också regelbundet rensa från hår, tvål och hudavlagringar. Det kommer upp svart vatt. Om du har spolat av jordiga stövlar eller använt dusch eller badkar till annan grov-rengöring, bör du . Vi har haft några stopp i avloppet och har nu rensat helt alla avlopp i BRF Blomstret. Vik undan eller ta bort röret om du har badkar.


Enkel att installera och att byt.

För att undvika stopp är det därför bra att du rengör vattenlås och golvbrunnar regelbundet. Kaffesump, te, tops, blöjor, bindor, pappershanddukar och kattsand är några exempel som ofta orsakar stopp i rören. Rengör insatsen (in- och utvändigt). Ta bort silen där vattnet rinner ned.


Tryck till ordentligt, för att undvika dålig lukt. Fyll insatsen med vatten. Sätt tillbaka silen och eventuellt rör till badkaret.


Vår golvbrunn i badrummet (under badkaret ) har uppvisat ett lite lustigt beteende. Vi duschar i badkaret och så går det ett rör från badkarets avlopp.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Rospump

Hydraulslang press

Rückschlagventil symbol fließrichtung