Vvs branschprov

Branschprovet består av tre delar: svets, teori och installation. Svetsprovet görs i skolan, teoriprovet görs i KUB i slutet av lärlingstiden och när båda dessa är godkända görs installationsprovet på provplats under dagar. Ansvaret för att detta görs ligger på företaget som hämtar provet direkt från VVSYN:s hemsida – se länk ovan. När provet är godkänt skriver företaget under . Om lärlingen får godkänt utfärdas branschcertifikat och om provet är underkänt kan en ny anmälan till teoriprovet göras efter månad.


Företaget kan göra en anmälan till teoriprovet ggr själv sen måste utbildningsansvarig kontaktas för åtgärd.

Nu finns ett självtest inför branschprov VVS. Vi har tagit fram ett självtest med samma uppbyggnad och svårighetsgrad som teoridelen i branschprovet. Avsätt timmar för testet i en lugn miljö och följ anvisningarna. När du har gjort testet returnerar du det till oss för rättning och får det sedan åter med kommentarer. Proven görs i Hässleholm eller Katrineholm och jag känner inte för att åka mil enkel väg för att göra proven.


Och du måste inte ha någon utbildning för att få jobba heller även . Nu fick jag tiden för installationsdelen och nervositeten kommer krypande. Jag ska kolla extra på flödesschema och i teknikhandboken.

De arbetsplatser som inte har tillgång till svets kan genomförs sitt prov hos Lernia. Provet mäter dina teoretiska och praktiska kunskaper och lyfter fram din förmåga att planera ditt arbete och lösa problem. När du klarat provet får du ett branschcertifikat som . Kraven är att visst antal teoretiska frågor har besvarats och att den anställde arbetat 8timmar (under minst fem månader). Företaget intygar under utbildningens gång att den anställde uppfyller kunskapsmålen som finns för yrket. Företaget anmäler den anställde till branschprov (gäller VVS och isolering) . Eventuella omprov sker på den del som inte är godkänd.


Utbildningen är inriktad på isoleringsplåtslageri, . Efter utbildningen på gymnasiet anställs man som lärling i ett företag. Det kan också finnas möjlighet att . Organisationen som ska sköta branschprovet, efter lärlingstiden, hinner inte med. Det är förklaringen till långa väntetider enligt Peder Ericson administrativ chef för branschprov VVS. Behörighetskompletteringar.


Vuxenutbildningen är kostnadsfri men kostnader för kurslitteratur och arbetskläder kan tillkomma. APL - Arbetsplatsförlagt lärande ingår. Förkunskaper Lägst grundskolekompetens.


För att kunna avlägga branschprov krävs att du har godkänt i Matematik. VVS -certifikat och branschprov.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Rospump

Hydraulslang press

Rückschlagventil symbol fließrichtung