Gårdspump kronan

Den kompletta pumpen levereras tillsammans med ett ca. Det är som att återse en kär gammal vän. Ett stolt minnesmärke från forna dagar. Vi är många som har en speciell relation till gårdspumpen.


Kanske från besöket hos mormor och morfar på landet eller den efterlängtade vistelsen vid sommarstugan.

Pumpen levereras komplett med meter galvaniserat rör, bottenventil och slang för önskat djup, dock max meter. Jämför priser och läs recensioner på Trädgårdsredskap. Välkommen till PriceRunner!


Den levereras med ca 1m rör. Komplett med bottenventil och slang. Dekorations gårdspumpen Kronan. Köp hos oss på Lantbutiken!

En klassisk handdriven gårdspump fungerar med grävd brunn och borrad brunn med rimligt djup. Pumpen klarar att lyfta vatten från max ca m. Gårdspump Kronan är en klassisk gårdspump till din trädgård. Det finns djupbrunnsvarianter med tryckcylinder i stativet och förlängningsstänger. Med en sådan kan man nå åtminstone m ne men det blir mycket . Med en manuell pump har du möjligheten att få dricksvatten från egen brunn även på platser där det är strömlöst. I originalutförande är gårdspumpen Kronan grönmålad med dekor i guld.


Original gårdspump nr 1 gammal bevarad modell. En vacker prydnad - en säker reservpump. Slangpaket ingår ej i grundpriset och måste beställas separat.


Du kan också köpa enbart delen ovan jord som prydnad. Kontakta butiken för att beställa reservdelar till pump nr eller Kronan. Från början var gårdspumpen den enda vattenförsörjningsmöjligheten, för både djur och människor, ute på landsbygden. Trots elektrifieringen står den fortfarande kvar som ett stolt minnesmärke från förr ute på många gårdar. I kraftigt gjutjärn med handmålad gulddekor.


Gårdpumpar är något som för många verkar höra till en svunnen ti man ser trots allt inte så många gårdspumpar numera.

Men idag blir det å andra sidan allt vanligare att folk vill ha gammaldags saker i sitt hem, på sin gård och så vidare. Om du också skulle vilja skapa ett lite mer gammaldags intryck . Den kan inhandlas hel och komplett eller om man behöver reservdelar såsom packnin. Cylindern är placerad meter under fotplattan, vilket som regel räcker för att cylindern inte ska frysa vintertid. På beställning kan cylindern monteras på upp till meters djup. Cylindern har en rörgänga DN undertill, där galvaniserade rör med samma . Lossa bulten till kann- stången och dra ut den ur hävstången.


Montera ihop kannstången och spänn kontramuttern. Var noga med att evakueringshålet kommer nedåt. Trä kannstången upp ge- nom fotpattan och pumpsta- tiv.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Rospump

Hydraulslang press

Rückschlagventil symbol fließrichtung