Dränera om huset

Dränera huset , inte plånboken. Förvissa dig därför alltid om att dräneringsarbetet och kostnaderna är motiverade. Kanske är det istället ett fuktskydd.


Självklart går det att dränera själv runt huset. Men tänk på att det är ett drygt jobb, om även om man har tillgång till grävmaskin och lastbil.

Det är fruktansvärt mycket jord som man gräver upp. Altaner ska flyttas och grävas under. Buskar ska flyttas och man ska handgräva runt bergvärme, el, vatten och . Denna artikel är skriven för dig som ska dränera din husgrund eller källare. Vi försöker täcka in allt från upphandling, steg för steg guide för hur projektet genomförs, kostnader och priser samt vår kalkylator. Hur du säkerställer att huset inte sätter sig efter dräneringen.


Viktigaste frågorna och svaren. Ett av de viktigaste arbeten i samband med ett husbygge är dränering och de markarbeten som görs innan husgrunden kommer på plats.

Det vatten som angriper husgrunden kommer dels underifrån i form av grundvatten och dels ovanifrån i form av regn och smältsnö. För att grunden ska utsättas för så lite fukt som möjligt gäller det att detta vatten transporteras bort från huset fort och effektivt, vilket är precis vad dräneringen är till för. Det är ett arbete som kan hålla i 30–år om det görs bra, men förr eller senare får man göra om dräneringen. Vi visar hur du lyckas med momenten!


Här hittar du spelfilmer på hur du lyckas med en total källarrenovering. Filmerna är uppdelade i stycken olika moment. Jag och min sambo har funderat ett tag på att köpa hus , men varenda hus vi lyckas bli intresserat av behöves dräneras. För att kunna få fram ett ungefärligt pris per löpmeter väljer vi i den här artikeln att utgå ifrån ett specifikt hus med källare som är 5xmeter som ska dräneras och isoleras med ett djup på meter. Det finns inga växter eller andra hinder i vägen och jordarten är lera.


Vi kontaktade två entreprenörer, en i . Jag har en tals kåk med källare,och halva källaren är inredd till rum åt barnen, det finns inga som helst fukt problem i källaren(vad jag vet)och nu på sommaren ligger fuktigheten på ca enl en hygrometer. Jag tänkte i alla fall dränera den del av huset där det är inrett i källaren då det blir svårt och . Vi har införskaffat ett hus byggt 22. Den dränering som finns är urgammal, måhända från byggåret.


För att du ska slippa få in fukt i ditt hus , är det viktigt att ha en korrekt utförd dränering vid husets grund. Den gamla dräneringen kan ha slammat igen, marklutningen kan ha ändrats osv. Har man fått problem med fukt i huset , är en ny dränering nödvändig.

Det du behöver räkna på för materialkostnaden vid en dränering är grus (singel), dräneringsrör, eventuell isolering (t.ex. isodrän, pordrän, platonmatta). Har du ett hus på 1kvm, där varje vägg är meter lång blir det alltså 40 . Frågor och svar om dränering. Innebär en dränering alltid att man också isolerar?


Nej, det behöver det inte göra men i de allra flesta fall passar man på att isolera när man ändå gräver runt huset för dräneringen. Förra året la vi dräneringen runt sidor av huset. De återstående sidor är under en stor altan (mot söderöst) och min fråga är om vi behöver dränera också där. Många väljer att göra jobbet i förebyggande syfte.


Det finns dock tillfällen då det är viktigt att se över dräneringen. Bygger ni om eller till huset , bygger ny . Då är det dags att dränera om ditt hus ! Att dränera betyder att man gör ett system för att avleda vatten i marken. På bilden till höger visas en pumpbrunn där man samlar upp vatten från dräneringsrör. BraByggare ger dig tipsen hur du upptäcker när det är dags att dränera.


Arid - Nya generationens dränering – dränera utan att gräva. Dessutom går det snabbt och är betydligt snällare mot plånboken än traditionell dränering.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Rospump

Hydraulslang press

Rückschlagventil symbol fließrichtung