Göteborgs stad vatten och avlopp

Vi ser till att drygt en halv miljon göteborgare har rent, friskt dricksvatten i kranen, dygnet runt, året runt. När du har använt vattnet leder vi bort det och renar det på ett miljöriktigt sätt. Aanslutatillvattenochavl.


Läs mer om hur du ansöker om anslutning och vad du bör tänka på. Förvaltningen kretslopp och vatten. Kretslopp och vatten arbetar för att ge alla göteborgare effektiv och miljömässig vattenförsörjning, avloppshantering och hantering, återbruk och återvinning av hushållsavfall.

Brukningsavgiften, som på fakturan tidigare har varit en gemensam post för vatten och avlopp , delas upp i dricksvatten, spillvatten och dagvatten. Uppdelningen innebär att du som kund enbart kommer att betala för de av dessa tre tjänster som du utnyttjar. Har du ingen dagvattenanslutning till det kommunala nätet betalar . Avgifter för vatten och avlopp.


Du får också information om din faktura och de allmänna bestämmelser som gäller för vatten och avlopp , ABVA. Sista ansökningsdag april. Sommarjobb för dig i grundskolan.


Om kommunalt vatten och avlopp. Ansluta till kommunalt vatten och avlopp.

Din faktura för avfall, vatten och avlopp. Du betalar din avfallshämtning och vatten- och avloppsavgift på samma faktura. Här kan du läsa mer om din faktura.


Du kan också hitta akuta vattenavstängningar här. Vill du få information om driftstörningar via sms kan du se här hur du ska göra. Vattenläckor, avbrott och störningar.


Här hittar du information om vart du kan vända dig eller vad du ska göra vid problem med vatten eller avlopp. Här hittar du som företagare information om våra kommunala vatten - och avloppstjänster. Här får du reda på när vi planerar att stänga av vattnet till din fastighet på grund av underhåll och reparationer. Du kan läsa om hur du unviker att skada befintliga anläggningar i mark och negativt påverka våra viktiga vattenskyddsområden.


Pågående vatten - och avloppsarbeten. För att du ska få ett gott och hälsosamt vatten i kranen och bli av med ditt avloppsvatten på ett miljöriktigt sätt arbetar vi hela tiden med att underhålla och bygga ut vatten - och avloppsledningsnätet. I Göteborg är det Gryaab som tar hand . Du betalar för sophämtning, vatten och avlopp på samma faktura (räkning) en gång i halvåret i efterskott. Anläggningsavgiften betalas endast en gång, när vi ansluter ditt hus till . Avloppsvatten är ett samlingsnamn på vatten som är påverkat av samhället, vatten som har använts.


Genom att vi alla tar ansvar för vad som spolas ner i avloppet bidrar vi till bättre miljö och avloppsrening. När du inte kan ansluta ditt avlopp till det kommunala vatten - och avloppssystemet behöver du själv ordna en avloppsanläggning som renar avloppsvatten från din fastighet. Det finns många olika sätt att lösa avloppsreningen på.

För att få anlägga en egen avloppsanläggning behöver du tillstånd för detta från . VA- och avfallsverksamheten får inte gå med vinst och vi får bara ta ut avgifter via taxa för att täcka de kostnader vi har för att ordna och driva verksamheten. Kommunfullmäktige beslutar om VA- och avfallstaxa. Tryckavlopp är kanske inte den första vatten - och avloppslösningen man tänker på för en storstad som Göteborg , med vackra höghus och ett spårvagnssystem som minskar avståndet mellan olika stadsdelar. Förmodligen tänker man inte ens tanken på var avloppet tar vägen, när man promenerar i .

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Rospump

Hydraulslang press

Rückschlagventil symbol fließrichtung