Dränering runt hus

Hus på dessa jordtyper fordrar alltid väl fungerande dränering. I den här typen av jordar är risken för fuktskador på huset minimala. Därför är det inte heller alltid nödvändigt med dräneringsledningar runt hus på sådan . Om du låter en fackman dränera runt en husgrund på till 1kubikmeter, kan ett sådant arbete ta någonstans mellan fem och tio dagar.


Jörgen Liljeblad på Hekab Entreprenad anser att om huset är över år, då bör man dränera om.

Fukt, mögel och vattenskador. För att förhindra fuktproblem är det viktigt att dräneringen fungerar som den ska. Självklart går det att dränera själv runt huset. Att dränera om är dyrt, men att låta. Allt sker under mark, och när det fungerar bra tänker man inte på det, men när det slutar fungera kan en dålig dränering få kostsamma följder.


Ofta kan det också medföra en risk att gräva upp runt hela huset sam-tidigt, så för att vara på den säkra sidan kan dräneringen göras i etapper för att inte huset ska vara helt frilagt. Detta är särskilt fördelaktigt idag i och med ROT-avdraget som halverar arbetskostnaden. Dränering pris och kostnad.

En dränering runt huset gör man för att leda bort vatten. Markfukten däremot är svår att undvika. Vatten i vätskeform kommer underifrån som grundvatten och ovanifrån som regn och snö. Många hus med källare dras med fuktproblem och behöver dräneras om för att minska fuktbelastningen mot källarväggen. Men vad kostar det då att dränera?


För att kunna få fram ett ungefärligt pris per löpmeter väljer vi i den här artikeln att . I mark runt och under ditt hus finns vatten och lerjord vilket betyder att din husgrund ständigt blir attackerad av fukten runt omkring. En så enkel sak som stuprännor ska föra regnvattnet bort från huset och grunden men ändå skadas husgrunder av fukt och vattenskador, ibland för att vatten från exempelvis tak inte rinner . Inför en dränering bör du tänka på ett flertal faktorer som jordens sammansättning, lutningar, djup och avstånd. Det finns även vissa risker med att schakta ur runt huset.


Jordmassor kan rasa, huset kan röra sig och el- och rörledningar kring huset kan skadas om man inte är försiktig. Du bör därför alltid ta reda på hur jorden . Kommer inte ihåg vad priset var utan material. Men som någon ovan skriver så kan man oftast få bort topplånet efter en dränering , om ni nu har ett sådant så då kan det ju bli så att ni får billigare lån och även får bort amorteringen. Efter att vi träffats, projekterat och kommit överens om pris för arbetet så etablerar vi oss på platsen. Sedan gräver vi upp runt ditt hus för att kontrollera grundens skick och för att kunna lägga ned dräneringsrör.


Förra året la vi dräneringen runt sidor av huset.

De återstående sidor är under en stor altan (mot söderöst) och min fråga är om vi behöver dränera också där. Dock var väl överkanten på röret på något ställe i nivå med underkanten på plattan speciellt runt ena änden på garaget. Nu till frågorna som handlar om vad man kan förvänta sig av en dränering av ett sånt här hus med tanke på byggnormen på 70-talet ang makadam under plattan mm. Eftersom vi inte har standardlösning för alla hus , brukar vi samla så mycket information som möjligt om särskilda huset. Sedan ger vi dig pris som avspeglar komplexitet av arbetet.


Ytvatten skall ledas bort från huset redan innan det tränger ner i jorden. Detta görs genom att luta marken bort från huset. Man bör även tänka på att inte låta växter och planteringar gå ända fram till husväggen utan istället . Altaner och förstukvistar inom detta mått måste då alltså rivas, flyttas eller stagas upp. Med grävmaskinen kan vi hjälpa till att flytta på större buskar och växter. Gräsmattan går lätt att jämna till och så igen.


Många äldre hus har sin dränering , och i vissa fall även stuprör, anslutna till sin spillvattenservis. Det är inte längre tillåtet. Under alla grunder finns makadam som ska förhindra att grunden suger upp vatten. Av den anledningen ska man undvika rabatter runt ett hus.


Regnvatten ska ledas bort.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Rospump

Hydraulslang press

Rückschlagventil symbol fließrichtung