Installera fettavskiljare

Det som avgör om en viss verksamhet ska installera fettavskiljare är mängden fett som släpps ut på. För att få hjälp med alla steg, från dimensionering till installation av fettavskiljaren, bör du vända dig till en auktoriserad. Auktoriserade installatörer följer Svensk Standard. Huddinge ska bygganmälan i stället lämnas till Miljö och Samhällsbyggnad i Huddinge kommun. Installera typgodkänd fettavskiljare.


Se lista med leverantörer under Här köper du din fettavskiljare.

Dimensioneringsregler: Antalet sittplatser i lokalen multiplicerat med tre (antal sittningar) ger antalet portioner . Stadsbyggnad innan en fettavskiljare installeras. Teckna tömningsavtal med godkänd tömningsentreprenör. I avtalet ska du namnge en kontaktperson som är ansvarig för fettavskiljaren. En fettavskiljare samlar upp det fett som rinner ut i avloppet i en särskild behållare. Alla restauranger och liknande verksamheter måste ha en fettavskiljare installerad.


Vid installation av fettavskiljare är fastighetsägaren ansvarig att en anmälan om installation lämnas in till kommunen. Uppsala Vatten har stora problem med igensatta avloppsledningar på grund av fett från bland annat restauranger och storkök. Vilka måste ha fettavskiljare.

Du ska även kontakta Stockholm vatten AB. Så här gör du en anmälan . Varför ska man installera fettavskiljare ? När avloppsvattnet kommer ut i ledningsnätet sjunker temperaturen, vilket gör att fett som finns i vattnet stelnar och orsakar stopp. Det kan leda till att källare svämmar över och att orenat avloppsvatten rinner ut i Mälaren och andra vattendrag. Höga fetthalter har dessutom negativ . Det finns riktlinjer för fettavskiljare för vilka verksamheter som ska ha fettavskiljare och hur de ska skötas. För att förebygga utsläpp av fett ska du installera en fettavskiljare.


Fettet som avskiljs ska tömmas regelbundet av kommunens entreprenör. Stora mängder rent fett, såsom frityrolja, rester från stekbord och liknande klarar . Problem med bildandet av illaluktande och giftigt svavelväte uppstår även när fett fastnar i ledningarna. Fettavskiljare är dimensionerade att ta emot fetthaltigt vatten, inte stora . Samma regler gäller också när man utökar en befintlig verksamhet. Det gäller: Restaurang, bageri, konditori, personalmatsal, . Verksamheter som skall installera fettavskiljare.


Restauranger, pizzerior, livsmedelsbutiker, caféer med flera verksamheter ska installera fettavskiljare för att rena avloppsvatten från kök och disk. Fett i avloppsledningar är ett ökande problem. Fett kan orsaka avloppsstopp som i sin tur orsakar källaröversvämningar eller utsläpp av orenat avloppsvatten i . Hur gör man för att installera fettavskiljare ?

Byggherren ska också göra en bygganmälan före planerad installation av fettavskiljare. Blankett bygganmälan beställs på bygglovsexpeditionen i . Det här är inte bara dåligt för miljön utan innebär också höga kostnader för åtgärder och ersättningar till drabbade fastighetsägare. Tjörn – möjligheternas ö. Var rädd om miljön – installera fettavskiljare.


Tänk på att frityrolja skall återvinnas och inte hällas i avloppet, även om det är försett med fettavskiljare. Det krävs tillstånd för att installera fettavskiljare. Om fettavskiljare saknas. Befintliga verksamheter som berörs av dessa regler, men som inte har fettavskiljare , ska senast sex kalendermånader efter skriftlig begäran från Vatten- och avfallsverksamheten installera en fettavskiljare. Vi hjälper er att installera , reparera och besikta din fettavskiljare.


Anmäla och installera fettavskiljare. På Stockholm Vatten och Avfall. För att installera en fettavskiljare behöver du göra en anmälan till bygglovsavdelningen Huddinge kommun.


Du som är ansvarig för verksamhet med livsmedelshantering måste på eget initiativ installera en rätt dimensionerad fettavskiljare. Det finns markförlagda fettavskiljare med integrerad biologisk rening, det finns inomhusfettavskiljare med fettlås för enskilda avloppssystem, det finns efterliggande .

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Rospump

Hydraulslang press

Rückschlagventil symbol fließrichtung