Rensa golvbrunn badkar

Om vattnet börjar rinna ner dåligt när du duschar är det ett tecken på att du behöver rensa golvbrunnen. När avtappningsvattnet från badkaret rinner ut på golvet är det hög tid att rensa vattenlåset (avloppsbrunnen). RENSA GOLVBRUNNEN UNDER BADKARET. I en del badrum kanske det finns andra typer av brunn.


I så fall gäller inte denna beskrivning.

Skjut upp de två låsen på badkarsfronten och lyft bort fronten. Skruva bort avloppsrörets mutter mot badkaret. Tag bort avloppsröret och brunnsgallret.


Nu syns vattenlåset med . Vrid det år sidan och plocka isär det. Använd en skruvmejsel, en virknål eller . Rensa golvbrunn i badrummet.

Vattenlås har man för att förhindra dålig lukt från att tränga upp ur avloppet. Om det fastnar för mycket hår och tvålrester i vattenlåset så förhindrar det dels vattnet från att rinna undan, . Jag sitter och ritar in var brunnar, vattenrör och spillvattenrör ska komma upp från plattan. Vi har bestämt oss ett badkar Westerbergs Ellipse.


Om du fortfarande har stopp i avloppet efter att ha rensat måste du anmäla felet till din husvärd. De skadar rören och leder till stora problem. På avloppsröret under handfatet finns ett vattenlås som . Har du stopp i golvbrunnen eller problem med dålig lukt i badrummet. Då är det dags att rensa avloppet där det kan ha samlats här och tvålrester.


Börja med att ta bort silen där vattnet rinner ned. Om du har badkar så vik eller ta bort röret. Titta hur den ser ut och hur den . Nån som har nåt bra tips på vad man kan använda när man fått stopp i avloppet från badkaret?


Jag har ett modernt badkar med propp i mitten som man trycker ner för att öppna och stänga flödet. Den går alltså inte att ta loss som en vanlig och dessutom är det ett smalt plaströr som går därifrån till .

Stopp i avloppet är aldrig kul. Här är tips, knep och lösning oavsett om stoppet är i toaletten, handfatet eller i diskhon. På några sekunder är det fixat! Så här gör du ren din golvbrunn. En del silar går att lyfta upp, medan andra sitter fastsatta med skruvar.


Lyft upp vattenlåset som liknar en liten hink och avlägsna tvålrester och hår från in- och utsida. När du sätter tillbaka vattenlåset se till att gummipackningen sluter tätt, annars kan lukt tränga upp . Att rensa vattenlåsen under tvättställ, diskho och golvbrunn i badrum är nästa steg. Våra avlopp är helt enkelt konstruerade så att hår och skräp ska fastna i vattenlåsen, och ibland behöver man rensa.


Vik undan eller ta bort röret om du har badkar. Golvbrunnen i badrummet bör du också regelbundet rensa från hår, tvål och hudavlagringar. Håll toaletten ren och tvätta med ett speciellt rengöringsmedel cirka en gång i veckan. Avlägsna tvålrester och hår både inuti och utanpå vattenlåset. Ta även bort hår och smuts från själva golvbrunnen och spola därefter ur den med duschen.


Sätt tillbaka vattenlåset och se till att det sluter helt tätt, annars kan lukt tränga upp från avloppet. Handfat och badkar torkas av med en våt mikrofibertrasa samt med lite såpa om det är mycket smutsigt. Rostfläckar och ränder under.


Undvik medel som propplösare – det är inte bra för rören som . Rensning av golvbrunnen (under badkar ). Om avloppet slammar igen blir det översvämning under badkaret, vilket i sin tur kan leda till mycket kostsamma vattenläckor för dig som lägenhetsinnehavare. Observera att du som är bostadsrättsinnehavare själv är . Hjälper dig att upptäcka vattenläckage i tid. Samlar upp och leder fram eventue.


Vi har håruppfångande silar till golvbrunn , handfat, duschkabin och badkar. Ett smart sätt att slippa äckligt hår i avloppet. Jag har försökt klura ut hur jag öppnar min golvbrunn i badrummet så man kan rensa bort eventuella blockeringar etc.


Det är visserligen inte någon blockerin.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Rospump

Hydraulslang press

Rückschlagventil symbol fließrichtung