Slamtömning kostnad

Du som har en sluten tank eller en avloppsanläggning med slamavskiljare måste tömma denna regelbundet. Dels för att systemet ska fungera, dels för att undvika onödig förorening av miljön. En enskild avloppsanläggning ska enligt miljönämndens bestämmelser för slam tömmas minst en gång om året.


Därför behöver du ett abonnemang för slamtömning. Du kan även beställa tätare tömning. Fastigheter kan efter prövning få tömning vartannat år, kontakta Servicecenter för ansökningsblankett.

SRV återvinning sköter din slamtömning. För att undvika extra kostnad för slangdragning. Här hittar du avgift för slamtömning , extra slangläng extra tömning, deltömning, bomkörning och andra avgifter kring slamtömning.


Av miljöskäl är det viktigt att din brunn eller tank töms regelbundet. Extra timkostnad för slambil. Töms inte din behållare finns det risk för försämrad reningsfunktion i brunnen och därmed en ökad belastning på miljön av i första hand näringsämnen.


Anmälan om uppehåll i sop- och slamhämtning. Föreskrifterna omfattar det .

Ibland kostar det ännu mer att tömma din slambrunn. Mer om det kan du läsa om du klickar på länken. I grundavgifterna ingår slangdragning upp till meter. Avgift för slamtömning - Umeå Kommun. För extra slang tillkommer ytterligare avgift.


Taxa för slamtömning (tömning enligt turlista). Avser tömningar enligt turlista där Skellefteå kommun beslutar när tömning sker. I taxan ingår sms-avisering, tio meters slangdragning, slamtömning samt destruktionsavgift.


Storlek slamavskiljare, Total kostnad (inklusive moms). Slamavskiljare större än 10m 5kr per påbörjad mutöver m3 . Enskilt avlopp och slamtömning. Man som drar slang för slamtömning.


Fastigheter som inte är anslutna till kommunalt avlopp har en egen avloppsanläggning. Kommunens miljökontor hanterar tillstånd för dessa. Där kan du också få råd och anvisningar om vilka krav som ställs på den enskilda avloppsanläggningen i det . Här kan du beställa slamtömning.


Under kontorstid ringer du vår. Alla prisuppgifter avser kostnad per tömning .

Kontakta Uppsala Vatten om du har frågor om slamtömning. Du som väljer att sortera matavfall får samma kostnad som innan du valde abonnemang. Det kostar alltså inte mer att ha en brun tunna för matavfallet.


När du börjat sortera matavfall och får din första faktura så är den alltså högre än förut. Det är viktigt för brunnens funktion att en del av vattnet stannar kvar i brunnen för att behålla rätt bakterieflora, så att nedbrytningsprocessen fungerar på bästa sätt. Slutna tankar töms på hela sitt innehåll.


Slammet töms sedan på Öresundsverket där det behandlas i avloppsreningsverket. Du måste beställa slamtömning via . Detta generar även en högre kostnad vid slamtömning. Slangdragning i lutande terräng bör undvikas då detta medför en extra tung belastning.


Brunnslocken får ej väga mer än kilo, de som överstiger detta bör de bytas ut snarast. Tillfartsvägen för att kunna slamtömma på fastigheten måste vara bra och minst ,meter . Slamtömning administreras av renhållningen men utförs av en entreprenör som för närvarande är Cleanpipe. De levererar slammet till behandling i kommunala avloppsreningsverk.


Hämtning av innehållet från slutna tankar, trekammarbrunnar och minireningsverk sker oftast en gång per år enligt bestämd körlista.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Rospump

Hydraulslang press

Rückschlagventil symbol fließrichtung