Vvs yrkesexamen

VVS - och Fastighetsprogrammet är ett yrkesprogram som leder till en yrkesexamen. Du kan börja jobba direkt efter utbildningen eller fortsätta . TILLÄGG TILL YRKESEXAMEN. VERSÄTTNING AV YRKESEXAMENS BENÄMNING.


Denna översättning har ingen rättslig status.

PROFIL PÅ FÄRDIGHETER OCH KUNSKAPER. Yrkesexamen - VVS -programmet. En gymnasieexamen består av tre delar. Cirka procent av eleverna uppger att de har som mål att ta branschcertifikat. VVS - och fastighetsprogrammet vänder sig till dig som vill arbeta med de tekniska system i byggnader som svarar för värme, ventilation, vatten och avlopp samt med . Sex provorter för yrkesexamen i VVS har nu blivit tre: Hässleholm, Sundsvall och Katrineholm.


Efter avslutat program på gymnasiet går du som lärling på ett företag och efter cirka två år avlägger du ett prov för en yrkesexamen. Efter godkänd yrkesexamen är du färdigutbildad VVS - montör.

Habiliterings- assistent. Arbetsmarknad och vuxenutbildning. Examensbeviset skall bestå av: 1. Gymnasiegemensamma ämnen – 6poäng.


Valfria gymnasiala kurser – högst 850 . Det här programmet passar dig som är intresserad av tekniska system i olika typer av fastigheter. Det finns redan nu ett stort behov kunnigt yrkesfolk. Brinellgymnasiet erbjuder en lärlingsförlagd utbildning med inriktning VVS -teknik. Lärlingsutbildning innebär att du . IF-skolans lärlingsutbildning utbildar lärlingar till isoleringsplåtslagare och VVS - isolerare. Vi har även utbildning för cellgummicertifikat.


Kyl- och värmepumpsteknik. Syftet med denna examen är att examinanderna ges möjlighet att visa sin kompetens i att självständigt sköta praktiska arbetsuppgifter inom fastighetsservice. I arbetsuppgifterna ingår att se till att fastigheternas VVS - tekniska system fungerar och att fastigheternas allmänna kondition är go eller så består arbetsuppgifterna . Efter gymnasiet fortsätter din utbildning som lärling på ett företag i minst två år.


Du har även möjlighet till vidare studier på yrkeshögskola.

Exempel på yrken inom VVS kan vara industrirörsmontör, isoleringsmontör eller VVS - montör. Efter ett genomfört gesällprov får din yrkesexamen. På väg mot din yrkesexamen kommer du att genomföra ett gymnasiearbete, som visar att du är väl förberedd för ett arbete som VVS -tekniker. Programmet ger dig också en . Efter det 8timmar multiplicerat med perioder, alltså cirka två år som lärling på ett företag.


Du får veckors APL (praktik) under gymnasietiden. Därefter krävs ett gesällprov för att erhålla yrkesexamen. Dessutom har du stora möjligheter att få välbetalda sommarjobb om du är tillräckligt ambitiös under APL-tiden.


För att få yrkesexamen som VVS -montör krävs ca två år som lärling på ett VVS -företag.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Rospump

Hydraulslang press

Rückschlagventil symbol fließrichtung