Kalklösare husmorstips

Jag som driver bloggen heter Jemima. Hoppas du får lika stor nytta av tipsen som jag haft! Följ Smarta vardagstips med Bloglovin . Får du inte nog av husmorstips ? Trots att det bara är vatten du kokar.


Det är kalkbeläggningar som kommer av vattnet och sätter sig på insidan av både vattenkokare och kaffebryggare.

Men det tar du enkelt bort. Här ger vi dig tre olika metoder tips på hur du kalkar av din vattenkokare. LÄS OCKSÅ: oslagbara husmorstips du kommer . Det finns massor av husmorstips på nätet där avkalkning görs med ättika, så det är nog ingen fara.


Då kommer väl en del av kalken bort också, men citronsyra är bäst. Jag vet att det kan stå i manualer att ättikan används som kalklösare. Då och då bör man avkalka sin kaffebryggare eftersom det bildas kalkbeläggningar på insidan av den.


Blanda ett par deciliter ättiksprit (eller ett par teskedar citronsyra) med en full kanna vatten.

Häll vattnet i kaffebryggaren och . Det gick något program på tv för något år sedan där två kvinnor städade hemma hos folk. De hade massor av husmorstips som jag tänkte att jag skulle lägga på minnet. Tyvärr är det få jag kommer ihåg. Bikarbonat och citron i vasken – var det inte något sådant? Silvertvätt med diskmedel, folie, bikarbonat?


Hej, är det någon som har nåt bra tips på att få bort kalk från duschdörrar i glas? Har provat vim, ätticka, citron, rengöringsmedel mm utan resultat. Någon som har nåt husmorstips som funkar? Fast är det riktigt illa hjälper ingenting. Så nu blir inga avlagringar längre.


Mitt förra tips blev en succé! Husmorstips och smarta knep i salig blandning! Vattenkokaren har sett så fläckig och ful ut inuti. Och sen borsta med diskborste, upprepa tills det försvinner.


Okej, men då kommer en följdfråga från en dum novis på området: . Citronsyra har även under många år varit en av huvudingredienserna i rengöringsmedel där det fyller en stor funktion som fläck och kalklösare.

Så kanske det är dags att förpassa citronsyran från våra kylskåp och skafferier till den mörka städskrubben? Etiketter: husmorstips , Varning . Tips: Enklast delar du genom att . Börjar det bildas kalkbeläggningar runt pipen på blandaren kan du lägga strålsamlaren i ett glas med ättika eller kalklösare över natten. Detsamma gäller strilen på duschmikrofonen. Använd en tandborste eller nål att rensa igentäppta . Dränk in kranarna (där det blivit förkalkat) i kök och på toa med WC-ankan ( som är kalklösande) och låt dra någon halvtimme innan du gnuggar. Spruta med ankan i toastolen.


Funkar det inte med WC-ankan som kalklösare runt kranen så tar du och virar lite toa- eller hushållspapper runt kranen, dränker . Jag bruka få bukt på kalk med en sån flaska melita kalklösare , sånt som man köper på en livsmedelsbutik och använder till att rengöra kaffebryggare. Ett gammalt husmorstips är att ha riskorn och diskmedel och skaka kraftigt, bra till saker som inte går att komma åt på insidan. Blanda ½ liter vatten med msk ättika, spraya på kalkavlagringar i exempelvis badrum eller tvättstuga, torka av.


Den här fungerar inte på marmor . Vänstra bilden är för två veckor sedan då jag bestämde mig för att äta antiinflamatorisk kost. Huden var då röd och irriterad men den var ändå bra och fin mot vad den kan vara. Högra bilden är tagen idag - man kanske inte ser så stor skillnad men huden känns inte riktigt lika irriterad och röd. Det känns som jag är i en . MPKalklösare Kalklösare är den lätta lösningen när kaffebryggaren börjar spotta och fräsa eller brygga långsamt. Underhåll din bryggare och låt kaffet få smaka.


Miljövänliga husmorstips om rengöring Tvätta vit frotté När frottéhanddukarna blivit lite solkiga: Häll dl ättika i tvättmedlet.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Rospump

Hydraulslang press

Rückschlagventil symbol fließrichtung