Anmäla vatten vid flytt

I samband med att du ska flytta är det många saker att tänka på. Här hittar du det som gäller för vatten och avfall. Hur gör du med ditt abonnemang för vatten och avlopp när du ska flytta ? Vill du anmäla flytt , kontakta VA-debiteringen på Karlstads kommun minst en vecka i förväg. När du säljer din fastighet måste du komma ihåg att anmäla ägarebyte till oss för att vi ska kunna göra slutfaktura och för att den nya ägaren fortsättningsvis ska få fakturan.


Läs själv (eller tillsammans med nya ägaren) av vattenmätaren på överlåtelsedatumet (dvs den dag du flyttar ut och den nya ägaren flyttar in).

Detta gäller både sophämtning och kommunalt vatten och avlopp. När Miva får vetskap om att ett ägarbyte har skett görs . Här kan du läsa om vad du behöver tänka på och göra om du har köpt eller sålt ett hus. Varje flyttanmälan måste skrivas under av både köpare och säljare. VA-jour efter kontorstid via SOS alarm. Tänk på att anmäla det till oss i samband med ägarbytet så att fakturan kommer till rätt person.


Som fastighetsägare är du enligt Lagen om allmänna vattentjänster skyldig att betala brukningsavgifter för vatten och avlopp. Ska du flytta måste du göra en anmälan till oss så du inte står kvar som betalningsansvarig för vatten och avfall.

I den här e-tjänst kan du skicka in din anmälan för anslutning till det kommunala vatten - och avloppsnätet för enfamiljshus eller annan fastighet. Du kan även anmäla tillfällig anslutning till vatten - och avloppsanslutning, även kallad byggvattenanmälan. Blankett nytt abonnemang och ägarbyte.


Anmälan om proppning eller flytt av förbindelsepunkt . Den hittar du via länken här till höger. Om du flyttar eller om fastigheten byter ägare måste du anmäla detta. Tjänsten är kostnadsfri och du gör sjäv anmälan i din internetbank.


Ett annat alternativ är att betala med autogiro. Då behöver vi ditt medgivande. Blankett för autogiromedgivande för vatten - och avloppsavgifter. Ansvaret att anmäla en flytt ligger hos säljaren, vid flytt skickar man in en flyttanmälan . Självservice för dig med vatten - och avloppsabonnemang.


Information om anmälan av nytt abonnemang, flyttanmälan samt uppsägning av abonnemang. Vi tar samtidigt emot flyttanmälan för avfall. Vattenmätaren ska läsas av vid ägarskifte.


Eventuellt bör den preliminära förbrukningen diskuteras. Det är bra om du har uppgifter .

Tala gärna med Kundservice om detta när ni anmäler att ägarbyte sker. Som vid övriga tjänster behöver vi personnummer, namn, etc på den som flyttar in . Anmäl om du flyttar in eller flyttar ut så ser vi till att ditt abonnemang följer med. Om du tänker flytta , glöm då inte att säga upp ditt abonnemang och tillsammans med den nya ägaren läsa av vattenmätaren. Här finns samlad information om att bosätta sig i Botkyrka, bygglov, vatten och avlopp, kartor, lantmäteri, felanmälan, gator, resande och planerade projekt. Kontakta oss på kundcenter på telefon . Använd våra blanketter när det är dags att flytta.


Om du har en annan nätägare än Trelleborgs kommun anmäler du din flytt till denna. Det går också bra att gå in på Mina sidor och anmäla flytten. Har du avfalls- och vattenabonnemang hos Kretslopp och vatten och ska sälja eller överlåta ditt flerfamiljshus?


Här anmäler du de ändrade uppgifterna till oss. Glöm inte att göra flyttanmälan till posten.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Rospump

Hydraulslang press

Rückschlagventil symbol fließrichtung