Avloppsanläggning

Avloppsanläggningen bör placeras lägre i terrängen än näraliggande vattentäkter, dvs. Om brunnen är bergborrad bör man istället jämföra grundvattennivån i jorden intill brunnen med . Gräva på vintern - en bra idé? Vissa avloppsanläggningar går bra att installera även på vintern. Frågor inför en bättre webbtjänst.


Tyck till om avloppsguiden.

Fosforbanta för miljön och din hälsa? Mindre protein och skippa fosfortillsatser i maten. Miljö- och hälsoskyddskontoret (eller motsvarande) i din kommun ger information om vilka regler som gäller för enskilda avloppsanläggningar och hur du ansöker om tillstånd.


Men det ingår inte i kommunens uppgifter att välja avloppslösning eller att upprätta handlingar som krävs för din ansökan. Anläggningen som klarar kraven för både miljö och hälsa utan bädd. Har du begränsade ytor att anlägga din avloppsanläggning på är biotanken det rätta valet.


Det här häftet riktar sig till dig som ska anlägga en enskild avloppsanläggning eller som har en avloppsanläggning som behöver åtgärdas. Här beskrivs kortfattat de lagar och regler som rör enskilda avlopp.

Detaljerna kan variera från kommun till kommun, så börja alltid med att kontakta miljökontoret i din kommun när du . Om det inte finns möjlighet att ansluta till kommunens avloppsnät, så får du titta på förutsättningarna att bygga en egen avloppsanläggning. Då tar du hand om ditt hushållsspillvatten i en anordning på eller i anslutning till din egen fastighet. I vissa fall går det även att göra en gemensamhetsanläggning tillsammans med . I kommunens större tätorter finns kommunala vatten- och avloppsledningar, men om du redan bor eller ska bygga ett nytt hus på landet måste du rena ditt avloppsvatten i en egen enskild avloppsanläggning. Kontakta alltid oss på miljöförvaltningen i god tid innan du ska anordna en ny avloppsanläggning. Välj rätt avloppsanläggning.


Funderar du över vilken typ av avloppsanläggning du ska välja? Tänk på att det är markförhållandena på din fastighet som avgör vilken typ som passar bäst. Här berättar vi mer om vilka typer som finns, hur de ska placeras och vad du ska göra om det finns fornlämningar i marken. Bygga en avloppsanläggning.


Om du ska ändra en gammal, eller anlägga en ny avloppsanordning, krävs det därför tillstånd eller anmälan . Teknologin som används är baserad på en naturlig och biologisk reningsprocess. Söker du avloppsanläggning ? Då kan du se fler alternativ på VA guiden: Vi kan få fram allt gällande avlopp avloppsrör pumpar brunnar mm klicka på bilden nedan för att få info om att bygga avlopp! AVLOPPSGUIDEN nedan för mer info!


Din enskilda avloppsanläggning.

Information från miljökontoren på Södertörn om att anlägga och underhålla en enskild avloppsanläggning. För dig som inte har kommunalt vatten och avlopp, läs detta! Om du har egen dricksvattenbrunn är det viktigt att du skyddar ditt dricksvatten från föroreningar såsom virus och bakterier. Det är ett av skälen till varför det är viktigt att du renar ditt avloppsvatten på ett bra sätt.


Ett annat skäl är att näringsämnen som läcker ut från en dålig anläggning bidrar till att åar, sjöar och hav som finns . Om du inte kan koppla in avloppet från din fastighet till ett kommunalt avloppsnät, finns alternativet en enskild avloppsanläggning. En enskild avloppsanläggning består oftast av en slamavskiljare (”trekammarbrunn”), och en markinfiltrationsbädd – en bädd av sand och grus där avloppsvattnet renas innan det fortsätter . När din anläggning byggdes fick fastighetsägaren tillstånd från kommunen. Om du har ett äldre tillstånd kan du ändå behöva bygga om din avloppsanläggning. Den var förmodligen väl . Ansökan eller anmälan om enskild avloppsanläggning. Har du fått ett utsläppsförbud som inte debiterats tidigare läggs 8kr till för detta i avgiften.


Utsläpp av avloppsvatten räknas enligt Miljöbalken som miljöfarlig verksamhet. Detta innebär bland annat att avloppsvattnet ska avledas och renas eller tas omhand på annat sätt så att olägenhet för människors hälsa eller miljö inte uppkommer. Sedan dess har mycket hänt både i fråga om teknikut- veckling och inom miljörätt. Avloppsvattnet ska genomgå två steg av rening, vanligtvis . Riktlinjerna i AR 87:gäller huvudsakligen utformningen av konventionella infiltrationsanläggningar och . Namn: Kommer anläggningen användas gemensamt av flera fastigheter?


Enskild avloppsanläggning.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Rospump

Hydraulslang press

Rückschlagventil symbol fließrichtung