Sanitetsakryl eller gjutmarmor

Gjutmarmor håller värmen länge och är ett formstabilt material. Emaljbadkaren är tillverkade i ett formpressat stål som sedan emaljeras för att få sin hårda yta. Sanitetsakryl är ett material som är tåligt och lättstädat. Det finns många alternativ på olika former och storlekar.


Allt ifrån det enkla mer standardbadkaret till ovala eller med helt raka linjer.

Allt för att passa just ditt badrum och din stil. Väljer du ett badkar i sanitetsakryl eller gjutmarmor istället för. Har hittat snygga badkar ett i gjutmarmor och ett i akryl. Vad ska jag välja för badkar?


Badkar - plast eller plåt? Plåt blir kallt fort och väger mycket, därför väljer vi plast. Vi väljer också bort bubblet och har istället skaffat oss en fånig liten matta som man kopplar till en kompressor, den kan man ta fram de gånger man väldigt gärna vill just bubbla.

GÖR ETT DJUPDYK BLAND ÖNSKEBADKAR - OCH GJUTMARMOR VERSUS AKRYL. Eller utan tassar för den delen, men av liknande klassisk stil. För var man är det ett bra alternativ i det fall det finns stora önskningar om funktioner eller storlek, men plånboken inte är den största. Det material som används är framför allt akryl, så kallad sanitetsakryl , även om det finns varianter.


Med ett inkaklat plastkar, blir lyxen minst lika kännbar som ett badkar i trä eller emalj. Matta, kakel, klinkers, tvättställsmöbel? Köpte ni det på butiken eller över nätet? Tacksam för svar då vi ska göra om vårat i december, håller på att välja för fullt. Inbyggt eller fristående badkar?


Om du själv äger din bostad och planerar för lång sikt kan det vara ett bra alternativ att kakla in sitt badkar. Då underlättar man städning (och slipper smuts som samlas under badkaret) samtidigt som man skapar en mer exklusiv känsla. Stilrena Hafa Brigg i akryl har som namnet antyder ett båtliknande formspråk där badaren ges gott om plats i sittbrunnen.


Svag lutning för att ge skönare liggkomfort. Om stiltje inte är tillräckligt kan Brigg utrustas med bubbelsystem. Karet finns i vitt eller som på bilden med svart utsida.


Vi ska köpa badkar till vårt nya badrum och undrar om akryl är ett bra material.

Vi har bett Peter Karlsson från Nordhem berätta lite om akrylbadkar. Stommen av gjutmarmor möjliggör ett snyggt designat badkar som är väldigt stabilt. Avlopp i mässing med smart klick funktion. Finns med olika fötter att välja mellan: Svart, vit, guld och kromade.


Vi erbjuder klassiska badkar med tassar till designade badkar i ett brett och smakfullt sortiment. Oavsett om du väljer gjutmarmor eller sanitetsakryl så får ditt badkar en god kvalitet och en funktionell skandinavisk design. NORO Old England finns i både vitt och svart utförande Det går att kombinera med fem olika sorters . Spännande design med ett brett sortiment av badkar från NORO för att du ska hitta rätt badkar. Våra badkar är djupare än de flesta standardbadkar vilket ger ett mer omslutande bad.


Kar i gjutmarmor eller akryl, våra fristående badkar finns i flera material, storlekar och former. Man kan borra hål i de flesta kar som är gjorda av gjutmarmor , gelcoat och sanitetsakryl. Man behöver en bra håltagningsborr samt kontrollera med tillverkaren att den placeringen man har tänkt sig fungerar. Håltagning i ett vanligt emaljkar går inte!


Våra vackra badkar är tillverkade av gjutmarmor , sanitetsakryl eller emalj. Det som kännetecknar gjutmarmor är att det håller värmen längre och är en formstabilt material. Flytande, inte slipande rengöringsmedel lämpar sig väl för alla kar. Efter användning rekommenderas att insidan av duschväg- garna torkas med gummiskrapa eller med fuktig trasa, för att undvika svåra kalkfläckar. För svåra fläckar lämpar sig.


Vill du ha ett fristående, ett hörnbadkar eller ett rektangulärt badkar ? Vårt favoritämne att diskutera! Olika material har olika fördelar – det är ofrånkomligt. Vissa håller längre, andra är enklare att forma.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Rospump

Hydraulslang press

Rückschlagventil symbol fließrichtung