Spola ner kattsand

Biologiskt nedbrytbart, går att spola ned i toaletten. Stopp är jag inte rädd för men man kan ju inte spola ner en hel dags avföring. Jag spolar ner allt bajs och en kissklump pär spolning.


Men det är ju komposterabart så det . Nu måste jag fråga, en kompis till mig sa att hon köpt en kattsand som man kan spola ner i toaletten. Alltså en kattsand gjord på papper som bara var.

Vilken kattsand går att spola ner ? Kattsand som kan spolas ner ? Spola ner kattbajset i toaletten? Vart gör ni av med kattsanden? Tycker inte att det ska vara så stor risk att det ska bli stopp i toaletten?


Jag bor i lägenhet och det stinker ju fan om man lägger det i en påse eller liknande. Häll inte kaustiksoda eller propplösare i avloppet utan låt fastighetsskötarna göra det. Dambindor och bomull suger åt sig vätska och ska inte heller spolas ned.

Lokalredaktör – Gävleborgs och Dalarnas län. Hej, Du ska inte spola ner kattsand i toaletten, det klumpar ihop sig ordentligt och blir som betong som täpper igen rören helt. Det finns dock undantag, t. Plus som är 1 ekologisk nedbrytbart som kan spolas ner i toaletten. Läs ordentligt på förpackningen vad som gäller för den kattsand du har men generellt så . Jag har en liten pedalhink i badrummet, i vilken jag slänger kattsanden när jag rensar lådorna.


När påsen är full hamnar den i hushållssoporna som går till förbränning. Klumpbildande kattsand bör inte slängas i toaletten då risken för stopp i avloppen är stor. Det är tillåtet att kasta kattsand i hushållssoporna.


Sand gjord av material som papper och träfiber går också att bränna. Försök däremot inte spola ner kattsanden i toaletten. Handlar det om klumpbildande sand – som suger åt sig fukt och blir till en cementliknande boll – så kan man få totalstopp i rören.


Kristallkattsan även kallad silica kattsand , är en sorts kattsand som är gjord av kiselsyragel. Vad får du spola ned i toaletten? ALDRIG ska spola ner i toaletten.


Vill du undvika stopp i avloppet? Då ska du ge fan i att spola ner dessa grejer, för de är livsfarliga för bajsrören.

Man kan alltså spola ner peewee-spån i toaletten, det bli inga problem i avloppet eller för reningsverket? Några pelletsar kan kan komma över kanten men det är absolut inte som med kattsand. De miljövänliga alternativen som du kan kompostera eller som med träpellets, spola ner (kontrollera vad din kommun har för regler runt detta) är alternativ som har lika bra eller ibland bättre funktion än kattsand eller kattströ av sand och lera som är hårt behandlat för att få sin funktion. Sveriges Radios reporter frågade några personer i Växjö om vad de spolar ner i toaletten: - När man rensar kattlådan så lägger man ju lite kattbajs där ibland när man inte orkar hämta en påse, säger en kvinna. Nej, lite kattsand också, berättar kvinnan.


Du vet väl vad som är okej att spola ned i avloppet? Skräpet orsakar bland annat dyra, besvärliga stopp i pumpstationer och ledningar. Luktfritt och klumpar bra! Det bästa är dock att det är MILJÖVÄNLIGT , bryts ner fort i naturen till skillnad till lersand och annan kattsand ! Fungerar utmärkt att spola ner i toan, även vid eget avlopp, utmärkt att lägga i komposten då det bryts ner ( gjort av trä).


På förekommen anledning, vad får man lov att spola ner i toaletten och diskhon? Föreningen har för andra gången inom två år drabbats av stopp i avloppet från C- huset. Vid spolningarna i samband med båda stoppen, har bland annat observerats stora klumpar av fett samt stora klumpar av kattsand. Oparfymerad extremt klumpbildande bra premiumsand.


Perfekt till kattungen från veckors ålder!

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Rospump

Hydraulslang press

Rückschlagventil symbol fließrichtung