Lag om byte av vattenmätare

Dom skall komma hem till mig 8:e November och byta vattenmätaren I min villa. Dom skriver att jag skall vara hemma kl 07. Har dom rätt att göra på detta sätt? Grundläggande bestämmelser om mätning av vattenförbrukning i en fastighet finns i lagen om allmänna vattentjänster.


Detaljerade bestämmelser om vattenmätare finns i SWEDAC:s föreskrifter.

SWEDAC är numera ansvarig myndighet när det gäller mätning av vattenförbrukning . När det är dags att byta din vattenmätare får du ett brev från oss. Innan bytet måste du kontrollera att mätaren är lätt åtkomlig och att avstängningsventiler fungerar. Det innebär att det måste finnas ett fritt utrymme.


En sönderfryst vattenmätare kostar mycket pengar och kan orsaka stora vattenskador. Ska bytas inom år men brukar bytas efter vad jag sett. Men varför då det bör vara enkel teknik som kan hålla länge och de ser i datan om något.


För att mätarplatsen ska vara godkänd så ska.

Byte vattenmätare - kommunen kräver. Konsol för vattenmätare ? Villaägarna i Eskilstuna har nu vänt sig till kommunstyrelsen i Eskilstuna för att få hjälp. Organisationen menar i ett brev till kommunstyrelsen att det är orimligt att småhusägarna ska bekosta de konsoler som de nya mätarna kräver. Brevet är undertecknat av Stig Landstorp, ordförande för Villaägarna i . HAPARANDA: Ett brev från Haparanda kommun om att villaägare i Grankullenområdet utan vattenmätarkonsol, själva ska bekosta, och montera in en sådan, har väckt stark kritik.


Kommunen har nämligen bestämt att samtliga vattenmätare ska bytas ut. Jag har stöd för det här i vattentjänstlagen och . Oavsett byte av mätaren så kommer det ju uppdagas då även de mekaniska mätarna måste bytas ut minst vart år enligt lag. Läs Boverkets byggregler.


Vi har blivit uppmärksammade på att ett utskick som berör byte av vattenmätare har gjorts till hushåll bland annat i Södra Sandby. Brevet från en VVS-firma innehåller bland annat missvisande information om att VA SYD tar ut en ” extrakostnad” om vi inte kan byta din vattenmätare. Enligt lag ska vattenmätare bytas ut var 5:e respektive 10:e år beroende på hur stor mätaren är.


I brevet står det vilken . Gäller endast fastigheter med åretruntboende samt verksamheter, det vill säga inte boende med fritidsabonnemang. Det pågår just nu byte av en större mängd mätare runt om i kommunen. Arbetet utförs av vår personal.

Min vattenmätare fungerar alldeles utmärkt, den behöver inte bytas. Har du fått ett brev att det är dags att byta vattenmätare , så ber vi dig göra en täthetskontroll. Vattenmätaren är kommunens. Stäng avstängningsventil A och . Av Sveriges 2kommuner har idag valt att inte ha vattenmätare installerade i småhus. Tabell 8-Kostnadsbesparing om vattenmätarna tas bort i småhus.


Beskrivning: Föreskrifterna innehåller bestämmelser om vattenmätare som är avsedda för mätning av volymer av rent kall- eller varmvatten som används i bostäder, butiks- och kontorslokaler samt lätta industrier. Mätaren får heller inte byggas in eller placeras bakom tung utrustning eller . Du ansvarar även för att mätaren är lättåtkomlig för avläsning, kontroll och byte och att mätaren skyddas mot frost och värmepåverkan. En vattenmätare som är placerad i ouppvärmda utrymmen riskerar att frysa sönder vilket kan orsaka stora vattenskador. En gång per år läser du av mätaren och rapporterar in förbrukningen till kommunen.


Var tionde år byter och kontrollerar vi. Om mätaren visat för låg förbrukning kommer du få göra en extra inbetalning. Vi ansvarar för att sätta upp, justera, koppla till och från samt ta ned mätaren. Fastighetsägarens ansvar är mätarkonsolen med ventiler och kopplingar före och efter vattenmätaren.


Det är viktigt att du vet var vattenmätaren finns. Om det blir en akut läcka eller översvämning behöver du stänga .

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Rospump

Hydraulslang press

Rückschlagventil symbol fließrichtung