Stopp i avloppsrör

Stopp i avloppet är aldrig kul. Här är tips, knep och lösning oavsett om stoppet är i toaletten, handfatet eller i diskhon. På några sekunder är det fixat! Efter otaliga stopp i avloppet i huset så känner jag att det är dags att dela med mig av mina erfarenheter. Här kommer en husägares guide till rensade avloppsrör.


Se En husägares guide till avloppsrensning - The Movie i slutet av inlägget.

Här är några av de vanligaste problemen, samt tips på hur man kan undvika dem. Fett eller andra föremål i ditt avlopp kan orsaka stopp. Här är enkla knep som hjälper dig att lösa stoppet och rensar avloppet på ingen tid alls! Men du kan vara lugn, vi har lösningen på problemet. Så enkelt fixar du stopp i avloppet.


Praktiska och värdefulla tips om du får stopp i avloppet till toaletten, golvbrunnen eller vasken på diskbänken. Första åtgärden vid stopp i avloppet. Så här gör du för att få bort stoppet.

Har stopp i avlopp , höll på i 3-timmar igår med rensband och vattenslang utan att få bort det, så nu har jag ringt spolbil. Undvik till varje pris kaustiksodan! Tubus System tubussystem.


Men främst av allt, undvik kaustiksoda. Välkommen att läsa våra rekommendationer här! Om du råkar ut för stopp i avloppet så beror det normalt inte på att avloppsrören är utslitna.


Finns det något mer irriterande än stopp i avloppet? Ibland kan det till och med skapa en nödsituation. Speciellt om man bara har en toalett i hemmet.


Droppen är väl när toaletten svämmar över och smutsar ner hela sin omgivning. Om du får stopp i avloppet kan du först försöka med att lossa avfallet som sitter i vägen. Om du inte får bort det bör du kontakta oss, då stopp i avloppet kan leda till översvämning och fuktskador.


Har du råkat ut för stopp i avloppet? Vi rensar avlopp i hela Stockholmsområdet. Vi hjälper dig med ditt avloppsstopp och erbjuder även jour för akuta stopp.


Som rörmokare behöver man sällan stå handfallen så länge man har åtkomst till bra och säkra tips. I denna artikel behöver du inte oroa dig över .

Se Stångåstadens instruktionsfilm och få tips om hur du löser det. Förebygg stopp i avloppet. I handfat och diskho beror stopp och dålig lukt ofta på små föremål som till exempel matrester eller tändstickor som fastnat, i dusch och bad är det vanligt att hår och tvålrester klibbat ihop till en äcklig gröt. Ett bra förebyggande tips för duschen är att använda en så kallad ”Hårfälla” . Vi har haft några stopp i avloppet och har nu rensat helt alla avlopp i BRF Blomstret.


Jag testade lite kaustiksoda som jag hade hemma. Jag fick plocka ner allt den gången. Men man får ont i ryggen av att ligga under diskbänkar vid min ålder. Men idag så fattade jag grejen. Om vattnet rinner undan sakta från handfatet beror det nästan alltid på att smuts har fastnat i vattenlåset.


Det har jag gjort förrut. Att åtgärda det är lättare än vad du tror. Ofta behövs bara en vaskrensare av gummi.


Den vita klumpen under handfatet är ett vattenlås som förhindrar att dålig lukt tränger upp från avloppsröret. Ställ en hink under vattenlåset och låt den stå kvar till du är klar. Skruva av ”koppen” som sitter underst på vattenlåset. Ditt avlopp måste underhållas både ovan- och underifrån.


Ta bort avfallet som har fastnat i vattenlåset. Vi visar dig vad du ska göra och garanterar att du kommer att slippa stopp och ett trögt avlopp.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Rospump

Hydraulslang press

Rückschlagventil symbol fließrichtung