Sughävert bensin

Kan även tjänstgöra som sughävert. Kan användas till alla lättflytande vätskor. Tål också bensin , diesel, oljor, thinner och svaga syror.


Enklaste lösningen är nog ändå vanlig sughävert. Stoppa slangen från tanken i ena hålet, stoppa en halvmeter slang i andra hålet och sug. På så sätt slipper du få bensin i munnen .

Själva tekniken, alltså det praktiska förfarandet, brukar kallas sughävert även om bara hävert går bra. Ja, bensin är giftigt, men inte i någon extrem mäng att få bensin i munnen som man spottar ut har typ alla mekaniker erfarenhet av, och de dör ju inte som flugor precis. Det var i måndags kväll som en man i Örnsköldsvik stod där med sin bensindrivna snöslunga och upptäckte att det var snustorrt i tanken.


Och bensindunken var torr den också, attans. Mannen kom då på att bilens tank är ju full med bensin , det är bara till att slanga. Och hur slangar man på bästa sätt då?


Går även o ställa in så den suger i bensin och att den dra upp till motsatt håll ner till en bensindunk utan o behöva pumpa. Clas Ohlson har en mindre sughävert för 50:- och en större som kostar kring 200:- Finns säkert bättre sughävertar men den ja köpte funkar bra : ) Slött o tanka me en sån också . En kompis sa att det var lätt med en slang bara och suga på slangen så det blir vacum och sen ösa på, är det verkligen ett smidigt och smart sätt?

Förlåt om tråden ligger fel) Nu är det dags att skrota SAABen, äntligen! Har inte särskilt stor lust att lämna en massa soppa i tanken, så hade tänkt få upp den på något sätt. Att slanga ur den är inte direkt effektivt och lär lämna en massa kvar, så det bästa vore väl att låta bränslepumpen göra jobbet åt mej? Det är bensin i den ena och troligtvis diesel i den andra. Känner du inte skillnad på doft mellan disel och bensin hoppas jag innerligt att du aldrig ger dig på att äta chokladpudding.


Men jansson behöver väl inte en sughävert ? Dessutom är det för lite . Vanligast är nog att sugstarta med munnen vilket kan vara nog så äckligt med diesel, lacknafta och bensin. Peter Gerdtsson i Lund använder ett T-rör som starthjälp. Med tummen håller han för den fria änden, suger med munnen och släpper tumgreppet när vätskan når tummen. Skulle nu den fria slangen . När jag tömde tanken på min rocker nyss köpte jag en väldigt simpel vacum sug på Biltema,ser ut som en fettspruta ungefär,tror den kostade ca 150kr den funka klockers!


En sådan har jag till min hjälp när jag byter olja på choppern. Jag har en 20-kronors sughävert från Biltema också för bensin och oljor, . TAPPKRAN TILL 25L DUNK ( 60mm). Tål bensin , oljor, thinner och svaga syror. Adapter för utjämning av olika gängor på.


Har oturligt nog liter bensin i en bil som skall skrotas och frågan är.

En sughävert fungerar som så att det atmosfäriska trycket, trycker på. Köp hos Clas Ohlson för . Blanda inte samman den vattentransport som sker genom disktrasan med den konstruktion som kallas sughävert. Redan idag körs i Sverige fler och fler bussar och bilar på etanol eller etanol blandad med bensin.


I USA har man ett motorbränsle som kallas gasohol och som är en blandning av etanol och bensin. Förvara eller använd inte bensin , petro- leum eller andra. Tvättmedelsbehållaren och facken ska ren- göras ordentligt från tvättmedelsrester och avlagringar efter användning.


Detta ska gö- ras med varmt. Går det inte att slanga ur det då? Med en sughävert eller pump alltså. Var det mycket bensin i tanken?


Fast å andra sidan den kanske dess åldring kan följas bättre, lite ytliga sprickor, svag bensin lukt osv än en kopparledning som plötsligt går rätt av i ett.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Rospump

Hydraulslang press

Rückschlagventil symbol fließrichtung