Handfat stopp

Att se ett sämre flöde av vatten i sitt handfat , i sin vask eller i badkaret och duschen kan vara väldigt frustrerande. Det behöver det inte vara. Med denna video vill Håbohus informera sina hyresgäster om en vanligt förekommande felanmälning och.


SigtunaHems vvs-tekniker Göran Mähler visar hur du gör för att rensa vattenlåset i badrumshandfatet. Har haft problem på sistone med att vattnet nästan stått stilla i handfatet.

Tröttnade på detta under kvällen och tänkte angripa problemet. Kunde med hjälp en en ficklampa se att det var fullt med klägg och sörja i själva silen i handfatet. Så med hjälp av pincett och tops så har jag försökt få bort det mesta, . Ställ en hink under för att slippa smutsigt vatten på golvet eller i skåpet.


Ta bort det avfall som fastnat och spola igenom med hett vatten. Om det fortfarande är stopp i avloppet gör du en felanmälan . Här gäller det dock att behålla lugnet, då detta i de flesta fall är lätt att åtgärda.

Orsaken till stopp i rör kan vara många och beror på var stoppet finns. I en dusch eller i ett badkar handlar det ofta om håravfall som vid ansamling täpper till röret. När det gäller ett handfat kan det fortfarande vara håravfall som är . Då slipper du dessutom att ringa rörmokaren och behöver inte betala dyra pengar helt i onödan.


Vi lär dig några riktigt smarta, och enkla, sätt att få bukt med stopp i avloppet på en gång! Oavsett om det gäller diskho, handfat , dusch . Välkommen till Propplösare - en guide till hur du fixar stopp i avlopp på bästa vis, oavsett om det är i toaletten, handfatet eller någon annanstans. Om du har stopp i handfatet eller om vattnet rinner undan sakta så beror det troligen på att smuts fastnat i vattenlåset. Stopp i avloppet i handfat eller kök. Ibland kan det rinna undan sakta i handfatet eller till och med vara helt stopp.


Under handfatet där röret kröks sitter en behållare, vattenlås, som förhindrar att dålig luft kommer upp. I vattenlåset kan det många gånger samlas . När vattnet inte rinner ner som det ska, beror det med all säkerhet på att vattenlåset under handfatet är igenkorkat. Att fixa ett stopp i badrummets handfat är hur enkelt som helst.


Reparatör Lasse Holmström ger oss några goda råd om hur det ska gå till.

Vattenlåset finns där för att se till att. I handfat och diskho beror stopp och dålig lukt ofta på små föremål som till exempel matrester eller tändstickor som fastnat, i dusch och bad är det vanligt att hår och tvålrester klibbat ihop till en äcklig gröt. Ett bra förebyggande tips för duschen är att använda en så kallad ”Hårfälla” en ventil till golvbrunnen . Men med det här smarta knepet du ska få se nu så fixar du det snabbt och lätt med bara några enkla produkter som du säkert redan har hemma i köket. Här kommer ett videoklipp med sätt . Bäst resultat får du genom att använda rengöringsmedel och borsta rent detaljerna med en tandborste.


Sedan är det bara att skruva fast det hela igen. Har man ett stopp som sitter längre . I förebyggande syfte bör du ej slänga kaffesump, äggvita, olja eller fett i vask eller handfat. Har det ändå blivit stopp , gör så här: Spola rikligt med hett vatten. Om inte det hjälper, ställ en hink under vattenlåset. Den nedre delen är gängad.


I Titanias informationsfilm om hur man som boende i lägenhet eller villa enkelt kan rensa sitt vattenlås i. Skruva isär vattenlåset och granska. Om det är stopp i din diskho kan du oftast lösa problemet med hjälp av en vanlig vaskrensare av gummi. Sätt i diskproppen i den ena hon och fyll på med lite vatten.


Tejpa för avrinningshålet om det finns ett sådant. Om avloppet inte fungerar kan det bero på följande fel: 1.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Rospump

Hydraulslang press

Rückschlagventil symbol fließrichtung