Slang för fiberkabel

Entreprenören installerar inte uteboxen på enternitfasad. Som fastighetsägare är du ansvarig för ev. Montage av fiberkabeln därifrån till inneboxen . Vi rekommenderar att du lägger en PEM25- slang för att skydda fiberslangen.


Jag grävde ner slang inför min installation av Telia öppen fiber (deras standard är ju att dra med befintligt, vilket var luftledning i mitt fall och det ville jag inte ha). För mig funkade det så att jag sa att jag själv ville gräva ner och undrade vilka krav det var.

De sa då att jag kunde kvittera ut så mycket fiberduct . Hur djupt lägga skyddsslang för senare fiber ? Gräva ner kabel för fiber eller TV i marken - hur gör du - Husgrunder. Hur går det till när man ska gräva fiber. Oftast används en minigrävare för att lägga ner fiber i backen. Sedan lägger man fibern i en kabel eller slang och sedan fyller man med sand och jord.


För att erhålla denna rabatt skall följande punkter vara utförda: 1. En skyddsslang eller rör skall grävas ner från tomtgräns (vi anvisar var) fram till huset där fiberkabeln skall dras in i huset. Finns befintligt rör för kabel-TV eller annat rör går detta att använda.

Slang och märkband med tillräcklig längd kommer att levereras till dig i samband med att grävningen påbörjas i ditt område. Håltagning, fiberskarvning och uppsättning av boxarna görs av fibermontören, däremot måste du själv dra alla kablar inomhus (mer info om kablar inomhus kommer). Den andra bilden med slangen på, är detta vad du menar med skanova slang ? Skanova är inte det Telias öppna fiber , vi har fiber via stadsnätet men det kanske inte spelar någon roll ändå.


Instruktion för grävning och läggning av kanalisation ( fiber - slang ) på den egna tomten. Fastighetsägaren ansvarar själv för att gräva och förlägga en fiberslang på den egna tomten, att montera en anslutningsbox på utsidan av huset samt dra in en fiberkabel genom väggen. När kabeln plöjs ned kontrolleras marken först genom att dra en tjälkrok, och därefter en läggs slang (arna) ned med plogen.


Det gröna bandet som syns på bilden är ett band som läggs någon decimeter över slang för att markera att det finns fiber när andra grävarbeten skall göras. Slangen som du skall gräva ner till ditt hus har en diameter på ca mm och är gjord för att grävas ner. Den är inte UV beständig utan måste täckas med jord i hela sin längd.


Skulle hinder uppstå som vid skräp i slang , klämd eller böjd slang kommer fastighetsägaren att få tillrättalägga detta innan blåsning av fiberkabel kan ske igen vilket i sin tur försenar anslutningen. Under förutsättning att Finet redan har lämnat området . Då får du information om var anslutningen vid din tomtgräns kommer att ske. Vi ansvarar för grävningen fram till din tomtgräns. Du som fastighetsägare ansvarar för arbete på egen tomt, det vill säga grävning och förläggning av slang för fiber från vår avlämningspunkt vid tomtgränsen till platsen där fibern ska installeras. Du som kund ansvarar för grävning och förläggning av slang för fiber på egen tomt.


Planera för placering av bredbandsswitchen i fastigheteten. Minimera inomhusförläggning av fiberkabeln genom att gräva fram till . Varningsnätet ska visa var slang och eventuell fiberkabel finns vid framtida schaktningsarbeten vid fastigheten.

Skarvning av varningsnät måste utföras på rätt sätt för att förhindra avbrott och att. När du har beställt en fiberanslutning genom att ha skrivit på anslutningsavtalet är det dags för dig att börja förbereda för anslutningen. Fiberanslutning från Borgviks Fiber , avlämningspunkt till fastigheten. Fibern (patchkabel) från anslutningsboxen på fasaden som skall genom väggen till mediaomvandlaren . När grävning har påbörjats i området kommer slang för fibern att läggas ner och vi gräver fram till er tomtgräns.


Ibland blir det uppehåll i grävningen. Det kan bero på att man måste byta maskin eller invänta något tillstånd. Nu är det dags att gräva på er egna tomt. Kabelskydd och anslutningsdosa. Montering av anslutningsdosa och inblåsning av fiber.


Det kan med andra ord betyda att du ändå behöver gräva på din tomt. Har du förberett för fiber men vill ha din installation i en annan del av huset gräver du ett dike från befintlig placering av slangen, och fram till ny placering intill husvägg.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Rospump

Hydraulslang press

Rückschlagventil symbol fließrichtung