Ett badkar rymmer

Dottern har läxa i helgen att under en hel dag skriva ner hur mycket vatten hon använder. Allt från spola i toan, skölja av disk till att fylla hundens vattenhink och isbitarna i saften. Någon här som råkar veta ungefär hur mycket vatten det ryms i ett vanligt standardbadkar? Ett badkar av standardmått rymmer ca 1liter vatten, en person förbrukar vanligtvis ca 2liter vatten varje dag.


Svar på allt (år sedan). Hur många liter rymmer ett badkar som är lite större än ett normalstort badkar ?

Vi håller på och letar efter ett hörnbadkar för två personer och har fastnat för ett från svenskabadkar. Har själv en Nibe 1liters till ett badkar med 2liters volym. Kostar det kr varje gång jag badar badkar ? Hur länge dröjer det innan karet blir tomt?


Jag vet inte hur jag ska börja, jag tänkte att först ta reda på hur många liter rinner på en sekun fast det går inte. Kan någon hjälpa mig bara lite, hur ska jag börja? Badkar Ifö Caribia är ett väldigt populärt fristående standardbadkar som nu har fått en modernare design!


Tillverkad i tålig vit emaljerad stålplåt som gör det enklare att hålla rent.

Gemensamt för alla varianterna är en regel som förenklar. Ett normalstort badkar rymmer ganska precis 1liter vatten. Att ta ett bad kostar då ungefär kronor.


Genom ett vanligt duschmunstycke rinner det ungefär liter vatten per minut. Så för en dusch som är minuter lång blir det liter vatten. Kostnaden för liter vatten och uppvärmning blir cirka kronor.


Ja nu har vi kommit till den stora frågan om det för alla kända badkaret. Hade en disskusion med min gode vän om hur många liter ett normalt svensk badkar rymmer , vi dryftade detta länge och väl utan att egentligen komma fram till nått mer än att vi hade olika åsikter, därav denna tråds existens på detta . Att fylla ett badkar som rymmer 1liter, kostar cirka fem kronor. Formeln för detta är följande: För att fylla ett badkar på . Vi har ett Noro Sand badkar som rymmer 2L och har ett baddjup på cm. Jag brukar tappa upp vatten tills ungefär är fyllt, sen låter jag mig själv och Arkimedes princip fylla resten av volymen.


Formen på badkaret är så att omkretsen är relativt konstant på alla nivåer. Det gör att jag enkelt kan . Med tanke på att man vanligtvis inte badar lika ofta som man duschar så kan man gott unna sig ett skönt bad då och då utan. Eftersom man cirkulerar vattnet i ett massagebadkar så är det strömförbrukningen för pumpen som kostar utöver vattenkostnaden. Men den räcker inte till ett badkar med 3liter.


Om du vill ha ett badkar som är större än vad varmvattenberedaren klarar av, bör du antingen köpa ny varmvattenberedare eller välja ett.

Ett vedeldat utomhusbadkar med inbyggd kamin. Rymmer två vuxna och två barn och fungerar året om. Bohemen är utomhusbadkaret för den som värdesätter originell design i material som är lika hållbara som vackra. På Bohemen hittar du inget bling-bling, lampor eller högtalare – här finns bara en ren, autentisk, . Badbaljan är stabil och kompakt – perfekt för dig som har ett litet badrum och inte riktigt får plats med ett vanligt badkar.


Hela baljan rymmer cirka 2liter vatten, men när du sitter i räcker det med ungefär hälften, och då får du ändå det sköna varma vattnet upp på överkroppen och över knäna! Du får dessutom med en liten. En dusch på minuter motsvarar i snitt liter varmvatten medan en dusch på minuter förbrukar cirka 1liter varmvatten². Spara vatten genom att duscha kortare tid.


Duscha istället för att bada i . Som jämförelse kan nämnas att ett ordinärt badkar rymmer mellan 1och 1liter. A Ett badkar rymmer ca 200. B Ett mjölkpaket rymmer ca 10. C En läskburk rymmer ca 33.


D En matsked rymmer ca 15.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Rospump

Hydraulslang press

Rückschlagventil symbol fließrichtung