Gräva dränering för hand

Hej, Tänkte skapa en liten tråd om mitt lilla dräneringsprojekt. Jag skall putsa om väggarna och kakla golven inne i källaren, men under skyfallet som kom häromdagen hittade jag ett par deciliter vatten som runnit in (aldrig hänt förut), så det får bli en dränering först. För ett tag sedan var en firma här och . Dränera själv eller firma.


Fuktproblem i hus, hjälp oss! Tänk på det här när du dränerar!

Självklart går det att dränera själv runt huset. Men tänk på att det är ett drygt jobb, om även om man har tillgång till grävmaskin och lastbil. Det är fruktansvärt mycket jord som man gräver upp. Altaner ska flyttas och grävas under. Buskar ska flyttas och man ska handgräva runt bergvärme, el, vatten och . Om huset inte har källare behöver du visserligen inte gräva så djupt, men det är ändå ett drygt grävarbete om du gör det för hand.


Listan över vad du behöver i material och verktyg . En fackfirma ska anlitas så att det blir gjort snabbt och korrekt. Var därför alltid noga med säkerheten och låt aldrig någon på egen hand arbeta i ett schakt.

Och alla dessa el- och vattenrör som finns överallt i jorden. Att dränera en husgrund är ett stort jobb som förutom att det kostar en del kräver både kunskap och tid om man väljer att själv utföra dräneri. Om du som husägare har möjlighet att själv gräva upp och flytta växterna sparar du in kostnader för flera hantverkstimmar.


Om du måste ändra vinkel på stuprännorna under . ALL heder till snubben jag läste om på byggahus. Jag har slitit som ett djur nu i krypgrunden för att gräva ner mot källarväggen. Jag anade mig till att det skulle både vara jobbigt och tråkigt, så jag har dragit mig in i det sista . Inför en dränering bör du tänka på ett flertal faktorer som jordens sammansättning, lutningar, djup och avstånd.


Då är marken frusen och omöjlig att gräva. Kontrollera om du kan genomföra dräneringen på egen hand. När du ska dränera en grund börjar du med att gräva rent runt om husgrunden. En grävmaskin underlättar arbetet men du kan självklart gräva för hand om du vill det. Speciellt om du väljer att göra det med maskin.


En dränering är ett omfattande och tidskrävande arbete. Därför är det viktigt att du anlitar kompetent hjälp. När du dränerar måste du gräva upp mycket material runt huset, särskilt om du har en källare.


Du får dessutom räkna med att buskar och träd kan behöva flyttas på, samt att du måste gräva för hand runt bland annat el-,. Vi visar hur du lyckas med momenten!

Här hittar du spelfilmer på hur du lyckas med en total källarrenovering. Filmerna är uppdelade i stycken olika moment. Många husägare underskattar den stora mängd jord som faktiskt grävs upp under en dränering. Du måste till exempel även gräva under altaner och flytta dem.


Stora växter som buskar måste också flyttas. Områden där det förekommer ledningar för el, vatten, avlopp och bergvärme ska grävas ut för hand. Man kan göra jobbet med mindre maskiner (– t), men dränering krävs det cirka meter grävdjupet. Då brukar man nå maximala grävdjup av de mindre maskinerna eller ens gräva en del för hand för att kunna schakta till rätt djup.


Detta plus mindre skopa innebär att mindre maskiner inte är lika tids- . I ett annat hus från samma ti i samma byggnadsstil, hade vi stora bekymmer och fick dränera om. Då fårsvann å andra sidan problemen, men jag vet att de som bor där nu är på gång att gräva om nu igen, ca år senare. Tror mycket handlar om husets läge, omgivande jord och växter, tomtens lutning . Om längs – överkant eller nederkant? Kan det tas tillvara under torrsomrar? Kan tillägga att mannen äger en gammal grävmaskin, så jag slipper gräva för hand.


Förra året la vi dräneringen runt sidor av huset. De återstående sidor är under en stor altan (mot söderöst) och min fråga är om vi behöver dränera också där. Man måste gräva från hand och helst vill jag slippa besväret. Detta är ett moment man kan ta hand om själv som kun men självklart ingår även grävarbete i vår fullständiga dräneringsservice. Efter det har gjorts gräver man – för att säkerställa att dräneringen blir tillräckligt djup - några decimeter djupare än husets sula.


Vid dränering av betongplatta eller krypgrund behövs dräneringsrör och makadam. Vi berättar steg för steg hur du anlägger ett dräneringssystem. Anlägg schaktbotten med rätt fall.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Rospump

Hydraulslang press

Rückschlagventil symbol fließrichtung