Hantverkare försäkring

Här får du tips på försäkringar för hantverkare och byggföretag. Med våra skräddarsydda paket får du rätt försäkring för en särskilt utsatt bransch. Att anlita bra hantverkare kan vara svårt. Du behöver kolla upp en hel del för att det ska bli smidigt och rätt.


Vi har checklistan med tips du kan följa.

Om en hantverkare utan pengar eller försäkring orsakar en vattenskada eller bran kan det bli en dyrköpt erfarenhet. Tänk på att ett nystartat företag kanske inte hunnit få några betalningsanmärkningar. Det förekommer att folk startar företag, struntar i att betala skatt och sedan startar på ny kula efter att företaget försatts i . Kontrollera hantverkaren. Begär referenser, be att få se F-skattebevis. Skriv kontrakt (se ovan).


Gör slutbetalningen när allt arbete är avslutat . Om du anlitat en hantverkare som är med i en branschorganisation kan du vända dig till den med ditt klagomål.

Branschorganisationerna är uppbyggda på olika sätt men många har sina egna reklamations- nämnder, försäkringar , garantier och fonder avsedda för dig som kund. Så, vad gäller då om din hantverkare inte har rent mjöl i påsen och ger dig otrevliga överraskningar när du inspekterar huset när ni kommer tillbaka? Hen kanske har stulit värdesaker eller tillfogat skadegörelse i hemmet som du vill ha ersättning och göra en anmälan för?


Först och främst är det inte bara en . För att försäkringen då ska gälla är det viktigt att arbetet med exempelvis el och våtrum är utfört på ett fackmannamässigt sätt, säger Mathias Pettersson. När du anlitar en hantverkare ska du kontrollera att hen har F -skatt. Det kan stå i avtalet eller på fakturan. Det viktiga är att det finns en skriftlig uppgift om det.


Om hantverkaren har A-skatt ses du som arbetsgivare. Entreprenadföretag är en skadedrabbad yrkesgrupp och därför är det viktigt att ha rätt försäkring om något som kan äventyra din verksamhet skulle inträffa, t. If hjälper dig med detta och mer därtill genom att backa upp dig och ditt företag så att du kan känna. Har han gjort fel får han rätta till det och så får han sköta kontakten med sitt försäkringsbolag.


Har han igen försäkring så får hantverkaren ta det på sin firma. Alla hantverkare bör ha det men alla har det inte. Be hantverkaren visa papper på att de har ansvarsförsäkring och F-skatt.


Vi samarbetar med följande hantverkare och deras underentreprenörer. De utför fackmannamässiga byggreperationer enligt gällande bygg- och branschregler.

Försäkringen gäller akuta, plötsliga och oförutsedda skador . Akutförsäkring Hem gäller i Stockholm, Göteborg, Malmö och Linköping med omnejd. Se till att det finns papper på allt och att det tecknas ordentliga kontrakt, till exempel Hantverkarformuläret som innehåller pris, omfattning av arbete, att det finns försäkring med mera. Formuläret är framtaget av Konsumentverket, Villaägarnas Riksförbund och Sveriges Byggindustrier. Välj hantverkare med omsorg och välj . Tog hjälp av en hantverkare som bland annat gjorde VVS installationer i köket. Nu har grannen under fått fuktskador och vi har haft en fuktutredare här som konstaterat att vattenskadan härför till mitt avlopp i köket som är felinstallerat.


Nu verkar det vara så att min hanteverkare saknar försäkring. Det finns inget krav på att en hantverkare måste utföra arbetet i ditt badrum, däremot krävs det att arbetet utförs ”fackmässigt” för att försäkringsbolaget skall betala. Försäkringsbolagets huvudsakliga uppgift är att betala reparationen, men de brukar ofta hjälpa till med att anvisa hantverkare.


Som regel är det du själv som är beställare av arbetet, eftersom konsumenttjänstlagen då kan gälla mot hantverkaren. Jag skulle säga att det är en billig försäkring på att man får en bra hantverkare. Det innebär att om du är missnöjd med arbetet måste du vara aktiv och själv . Många anlitar någon de känner eller blivit tipsad om.


Om man inte har koll på vem hantverkaren är så kan det vara bra, säger Maria Nilsson, jurist på Konsumentverket. Det är allra viktigast att kolla upp att bolaget har f-skatt, bra . Att försäkringen inte gäller är kanske självklart om du själv är en misslyckad Timell-byggare som inte såg färdigt programmet och glömde tätskiktet. Men i andra situationer är det inte lika självklart, t.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Rospump

Hydraulslang press

Rückschlagventil symbol fließrichtung