Relining strumpmetoden

Strumpmetoden lämpar sig vid all invändig renovering i fastigheter, samlingsledningar, huvudledningar som oftast ligger ingjutna i källargolv som betjänar övriga ledningar i fastigheten och servisledningar som ligger utanför huskroppen och ansluter till kommunens ledningsnät, samt dagvattenledningar från yttertak till . På denna sida ger vi Er verktyg som vi hoppas ska hjälpa Er att förstå vad reling är och vad ni ska tänkta på vid en eventuell upphandling. En relining är betydligt billigare än ett stambyte och kan skjuta stambytet på framtiden med ett par decennier eller längre. Det andra alternativet innebär att röret relinas med en polyesterstrumpa som skjuts in längst rörets insida med hjälp av tryckluft.


Detta fungerar i många fall som ett bra alternativ eller komplement till stambyte.

Strumpmetoden är den mest hållbara av dessa metoder och ger det gamla röret samma hållbarhet och livslängd som ett . Relining med strumpmetoden. Tekniken med att relina rör under mark har funnits i år och används framförallt på avlopps-, dagvatten- och vattenledningar, men har inte tillämpats inom fjärrvärme. Det beror framför allt på svårigheten att få rören att tåla höga temperaturer och högt tryck. Det nya röret skapas i gamla befintliga rör som har nedsatt funktionalitet eller riskerar att gå sönder.


Det finns många olika namn på tekniken som vi kallar för relining, t ex rörinfodring, rör-i-rör-metoden, rivningsfri rörrenovering, rivningsfritt stambyte etc. Flexibelt foder, ” Strumpmetoden ”. En specialanpassad och impregnerad polyesterstrumpa vrängs in i det gamla avloppsröret.

Materialet (Epoxin) härdar och resultatet blir ett homogent plaströr utan skarvar. En robot vandrar in i röret och öppnar upp vid eventuella . FLEXIBLA FODER – STRUMPMETODEN Ett foder är tillverkat av polyester som impregneras. Fodret tillverkas i varierande längder och dimensioner med varierande godstjocklekar. Vid installation med luft kan längder på flera meter renoveras i en enda installation.


Tack vare det skarvfria fodret och den släta ytan bibehålls . Vi har arbetat med olika metoder för relining och har valt att arbeta med strumpmetoden , vilket vi känner är en säker metod. Med vår flexibilitet och erfarenhet löser vi de flesta problem som kan uppstå. BTS Rörteknik ligger i framkant när det gäller teknik och utveckling. Du kan också använda relining invändigt på tappvatten- och . Det finns tre olika metodval när det kommer till spillvattenledningar.


När man relinar med strumpmetoden skickar man en mjuk strumpa av glasfiber, indränkt i plastmassa, genom rören. När plastmassan, som antar formen av rör när det blåses upp med tryckluft, härdar är de nya rören färdiga. De nya rör som skapas genom strumpmetoden blir lika hållfasta som . Kontroll och certifiering av entreprenörer.


Certifieringsregel CR 072. Livslängd för relinade rör.

Tolkning av skadestatistik. Foder- eller strumpmetoden. Fördelar och nackdelar med strumpmetoden. RELINING SOM KOMPLEMENT TILL STAMBYTE.


Idag relinas trycksatta vattensystem för dricksvatten och värme, avloppsrör samt dagvattenstammar. För dricksvatten och radiatorvatten används en nedan beskriven meto för avlopp kan man antingen använda strumpmetoden , sprutmetoden eller penslingsmetoden. En relining tar ett par dagar och har ingen påverkan på övriga delar av fastigheten eftersom man slipper bila upp golv och väggar. Tekniken innebär förenklat att ett foder (en strumpa) placeras på insidan av den gamla ledningen med hjälp av tryckluft som sedan härdas.


Detta har man dock lyckats hitta lösningar på i detta projekt. I projektet har man både teoretiskt och praktiskt testat relining med strumpmetoden. Dessutom är materialåtgången mindre vid relining än vid en traditionellt stambyte.


Vi använder marknadens enda reliningsmetod där fogfria och självbärande rör skapas i hela ledningssystemet. ISAB Rörinfodring använder sig av ” strumpmetoden ”. Det är en reliningsmetod som bygger på att flexibla foder impregneras med .

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Rospump

Hydraulslang press

Rückschlagventil symbol fließrichtung