Infodring av rör

Ett rör tillverkat av Tubus System är självbärande och har en förväntad livslängd på minst år. Relining kan med fördel appliceras inom många olika områden. Andra benämningar som syftar till detta tillvägagångssättet är lining, rörinfodring, infodring och stamrenovering. Renoveringsmetod som innebär att ett nytt, mindre rör dras in i det rör som ska renoveras.


Fungerar endast om ledningsarean kan minskas.

Vi utför jobb i Dalarna,. VVSteknik Rörinspektion och infodring AB har till uppgift att hjälpa. Systemet som installeras i den trasiga eller gamla stammen skapar ett helt nytt självbärande rör i det gamla röret. Certifierad stamrenovering i världsklass.


Ett stambyte i fastighet har traditionellt sett inneburit en hel del olägenheter för de boende. I vanliga fall utryms fastigheten eller så bor man kvar med buller och damm. Denna typ av byggarbetsplats skapar en mängd miljöfaror med bland annat asbest och bly.


Infodring är en metod för att skapa ett nytt rör inuti det gamla.

En mjuk strumpa av filtarmerad härdplast expanderas in i det gamla röret med hjälp av tryckluft. Efter härdning bildar det ett självbärande och skarvfritt rör med egenskaper som motsvarar ett konventionellt rör. Med infodring får du ett konventionellt rörs säkerhet . Traditionellt har rörledningssystem renoverats genom att VA-stammarna (i till exempel kök och badrum) helt enkelt byts ut mot nya rör , ett så kallat stambyte. Ett traditionellt byte av avloppsrör är ett omfattande ingrepp, där väggar och golv måste bilas upp för att vatten- och avloppsledningarna ska kunna friläggas. Försäkringsbolagen betraktar inte renoverade rör som nya.


Istället går man efter det ursprungliga rörets ålder. Självrisken och premien blir därmed i regel högre, liksom åldersavdragen. Renoveringsmarknaden är fortfarande sådan, att en stor del av ansvaret för att det blir en rimlig livslängd på infodringen. Konstruktionen med armerade flexibla foder bildar skarvlösa rör som är stabila och hållbara. Praktiska tester i över års tid samt otaliga böjhållfasthets-, belastnings-, nötnings- och korrosionstester i laboratoriemiljö visar på en mycket lång livslängd och att linerstyrkan möter marknadens samtliga krav upp till 1år.


Oavsett om du behöver hjälp med en vägtrumma, självfallsledning, tryckledning, huvudledning, servis eller någon annan typ av ledning så har vi metoden för dig – relining, infodring , slip-lining med mera. Schaktfri slip-lining, specialdesignade PE- rör och noggrann planering gör att unik miljöhänsyn kunnat tas. Proline Group ger dig svar på de vanligaste frågorna om renovering av avloppsrör, relining och röranalys av avlopp.


Kontakta oss för mer information. Relining, eller infodring av rör som det också kallas, är ett smidigare och snabbare alternativ och komplement till stambyte som fungerar utmärkt då rören i fastigheten börjar bli gamla och måste bytas ut.

Det innebär att man rensar och rengör de gamla rören för att sedan fodra dem med ett nytt skyddande och självbärande . Det tog två veckor för hela fastigheten, som är ett tvåvånings trähus från 50-talet. Några rör gick inte att infodra eftersom de var så gamla och sköra, så de byttes helt. Men som helhet var det verkligen smidigt.


Stamrenovering med infodring. I Hudiksvall valde man att komplettera med relining, där befintliga rör kläs om invändigt. Bryt inte upp golv och väggar för stambyte! Sliplining, eller infodring med kontinuerliga rör , är en mycket kostnadseffektiv metod som är lämplig när en lägre flödeskapacitet är passande. Här drar vi in ett helt nytt standardrör, i efterfrågad SDR-klass, i den befintliga ledningen.


Oftast använder vi oss av PE- rör , men det går lika bra med andra material som dragfasta . Rostfria VA-system levererar rör som finns i ett stort antal standard dimensioner, vilka i många fall passar för infodring (relining) av befintliga rör utan nämnvärd kapacitetsförlust. I de fall där passande standarddimensioner saknas, kan specialdiametrar offereras. Den ger stora möjligheter att bevara originaliteten i värdefulla inredningar, byggnadsdetaljer m. Metoden har länge använts för utvändiga större rör i mark, för parkeringsdäck där avloppen ligger .

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Rospump

Hydraulslang press

Rückschlagventil symbol fließrichtung