Dränera källare utan att gräva

Kapillärsugande fukt kommer mest från undersidan av grunden och sugs upp i väggarna, därför är det inte särskilt effektivt att gräva längs väggarna för att bli av. Eftersom flera företag jag konsulterat med frågor rörande dränering utan att gräva gått i konkurs så blir jag lite fundersam. Arid - Nya generationens dränering – dränera utan att gräva. Dessutom går det snabbt och är betydligt snällare mot plånboken än traditionell dränering.


Arid dränerar din källare från insidan, utan att förstöra din trädgård.

Installationen går normalt på en dag och. Vi behöver dränera , kan man lita på Arid och den metoden? Dränera hus och källare utan att gräva dryprotect.


För att komma tillrätta med detta används oftast traditionell dränering som innebär att dräneringsrör grävs ner för att leda bort vattnet. Svenska Arid satsar nu på ny teknik. Vi har pratat med Martin Graap, delägare på Ari som med ny teknik avfuktar husgrunder och källare , helt utan att gräva.


Testerna är inte heller alla gånger utförda av något tillförlitligt institut, utan en del företag lyfter fram tester som de själva har utfört.

Däremot tvingas man som regel göra andra åtgärder i källaren i samband med installation, som att gräva upp runt grunden, rensa dräneringsrören ordentligt, . Att dränera källare från insidan, utan att gräva , är sedan länge en etablerad metod i stora delar av världen. Metodens effektivitet är bevisad i ett flertal forskningsrapporter och i tiotusentals installationer i allt från enfamiljshus till tunnelbanestationer och vattenmagasin. Trots detta hävdar Villaägarnas . Programledaren Martin Timell testar omtvistad elektroosmotisk dränering i tv- programmet ”Äntligen Hemma”. Har du fukt i källaren och behöver dränera ? Det handlar om så kallad elektro-osmos, en alternativ metod att dränera en husgrund.


Nu får Villaägarna stöd av Folke Björk, professor i byggnadsteknik på KTH. Billigare än vanlig dränering och man slipper gräva upp trädgården. Så marknadsförs elektro-osmotisk dränering , som förenklat innebär att . Johan Smeds på Villaägarnas Riksförbund säger att VR sammanställt olika källor och att det inte finns någon vetenskap som säger att den elektroosmotiska metoden fungerar vid dränering av husgrunder. I DI´s artikel om turerna kring metoden där dom tittat om det finns några anmälningar mot bolagen . Den vanligaste anledningen till dränering är för att skydda husgrun krypgrun torpargrund eller källare mot mögel-, fukt- och vattenskador och det görs.


Men det första steget är inte att lägga ner rören, utan att först gräva , sedan lägga ett lager med dränerande grus, följt av rören med en diameter på . Här är lösningen för alla som vill slippa gräva upp sin trädgård.

Med Dry Power-systemet kan fuktiga källare förvandlas till torra och. Vår baksida gick inte att dränera för där finns ingenstans att pumpa hän vattnet, då hade vi fått gräva upp hela trädgården för att göra en stenkista o det är ju snordyrt. Vad har ni för fukt i källaren , kanske ni inte behöver dränera utan det kan ju vara så att det är läckage från nått stuprör el nått annat.


Att ha fuktproblem i källare eller suterrängplan kan både vara otrevligt och försvåra ett effektivt utnyttjande av bo- och biytor. Det välbehövliga tonårsrummet får skjutas på framtiden och drömmen om ett hemmaspa får förbli just en dröm. Ett annat, indirekt, fuktproblem drar ner värdet på ditt hus, något som du . Klart efter några dagar, håller i en evighet. Håll fukten ute - från insidan. När det tränger in fukt genom källarväggarna så är den första åtgärden att lägga dränering.


Men mindre fuktproblem kan ibland lösas utan att du gräver upp runt huset, som är ett stort jobb. Lösningen är i så fall en sorts puts som stryks på insidan av . Lite förenklat finns det väl två fall: 1) Med källare , gräva 3-m djupt för att komma i nivå under sulan, nya dräneringsrör, platon eller isodrän, återfyllning med sand. Omkretsen runt en villa blir väl ca m, sen ska det väl anslutas också.


Låt säga ytterligare m. Sedan vi började att bygga hus med källare så har man fått efter ungefär år dränera om källaren för att klara sig från fuktskador och annat. Idag så har det kommit nya moderna metoder som gör att man slipper detta. Men vem vill, å andra sidan, ha ett hus utan en enda rabatt.


DryProtect har tagit fram en metod där men med . Försök att inte välja växter med djupa rötter. Jörgen Liljeblad äger Hekab Entreprenad i Spekeröd på Västkusten. Han tycker att man ska välja helt andra alternativ än jord över sin dränering.


Inga växter och jord kring huset.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Rospump

Hydraulslang press

Rückschlagventil symbol fließrichtung