Eget avlopp reningsverk

Grundprincipen med ett eget reningsverk på din tomt är att den fungerar som filter mellan ditt avlopp ja, i praktiken din toalett – och omvärlden. I minireningsverk tas ett hushålls avloppsvatten hand om och genomgår en organisk process där avfallet bryts ned och sedan väntar på tömning i regelbundna intervall. Du som har ett enskilt avlopp ansvarar för att din avloppsanläggning uppfyller lagens krav, för att din avlopps-anläggning har tillstånd och för att anläggningen sköts och underhålls på ett bra sätt.


Trots detta släpper de enskilda avloppen ut lika mycket övergödande ämnen som alla kommunala reningsverk tillsammans. Kunskapsbank om enskilda avlopp , minireningsverk, toalett, infiltration, markbäd sluten tank, slamavskiljare, trekammarbrunn, filterbäd uppsamlingstank, fosforfälla, avloppsteknik, grävmaskin, markentreprenad och andra ämnen inom små avlopp.

Många kunder väljer våra minireningsverk för att de är tekniskt okomplicerade. Vi tror nämligen inte att någon har avlopp som sin största hobby. Därför har vi satsat på beprövad teknik som står pall för krävande nordiska förhållanden. Resultatet: Reningsverk som . Vill du rena enskilt avlopp ? Eller är du inte ansluten. WehoPuts Minireningsverk är försedda med ett eget ekologiskt slamuppsamlingssystem, där man pumpar slam direkt i en slampåse.


I kommunens större tätorter finns kommunala vatten- och avloppsledningar, men om du redan bor eller ska bygga ett nytt hus på landet måste du rena ditt avloppsvatten i en egen enskild avloppsanläggning.

Kontakta alltid oss på miljöförvaltningen i. Dags att byta ditt enskilda avlopp? I vår guide Att tänka på inför köp av enskilt avlopp får du information om hur processen går till! Enskilda avlopp är idag en stor bidragande orsak till stora samhällsproblem såsom övergödning och förorening av grundvatten. För dränering av hus och husgrunder inte minst är det därför . Vårt bioreningsverk utgör stabil rening av enskilt avlopp med hjälp av växter och mikroorganismer.


Bioreningsverket renar även läkemedelsrester. Normalt rinner sedan vattnet från trekammarbrunnen vidare till en stenkista eller en så kallad infiltrationsanläggning. Andra typer av rening av vatten från . Serviceavtal med kostnadskontroll: avlopp med total trygghet. Vi vet att våra minireningsverk håller, och att de håller länge.


Därför kan vi erbjuda dig ett extra tryggt serviceavtal där det mesta ingår, till och med slitagedelar. Läs mer om Kostnadskontroll. Biovac kostnadskontroll . För att anlägga ett enskilt avlopp behöver du tillstånd från kommunen och en slutbesiktning av anläggningen behövs innan den får användas. Innan du skickar in ansökan måste du.


Om det inte finns kommunala ledningar för vatten och avlopp, måste du som fastighetsägare själv ordna rening av avloppsvatten för din fastighet.

Det är mycket viktigt att anläggningar . Du är själv ansvarig att se till att den egna reningsanläggningen fungerar som den ska och måste därför se över din avloppsanläggning regelbundet. Det gäller både om det är en ny avloppsanläggning eller om du ändrar den befintliga. Ansök om tillstånd för eller anmäl enskilt avlopp.


Skicka in undertecknad blankett samt övriga . Du som äger en fastighet med eget, enskilt avlopp har ansvar för att din avloppsanläggning fungerar. Du måste själv bekosta eventuella åtgärder för att förbättra avloppsreningen. I Västerås finns många avlopp som inte är anslutna till det kommunala avloppsnätet.


Många uppfyller inte lagkraven på tillräcklig avloppsrening. Utsläpp av otillräckligt renat avloppsvatten kan förorena egen eller grannarnas vattenbrunnar. Det bidrar även till ett ökat utsläpp av näringsämnen som kan bidra till övergödning och en sämre badvattenkvalitet.


När möjlighet till kommunal anslutning saknas måste avloppsfrågan lösas på ett godkänt sätt, . Allt utsläpp av avloppsvatten, oavsett om det är från ett enskilt hushåll eller från en hel sta räknas som miljöfarlig verksamhet enligt miljöbalken. Detta innebär bland annat att avloppsvatten ska avledas och renas eller tas om hand på sätt så att olägenhet för människors hälsa eller miljön inte uppkommer. När det inte finns möjlighet att ansluta till kommunalt vatten och avlopp får du ordna en egen avloppslösning, en så kallad enskild avloppsanläggning. Du behöver antingen söka tillstånd eller göra en anmälan för att anlägga ett avlopp.


Tänk på att kontakta oss i god tid innan du påbörjar arbetet.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Rospump

Hydraulslang press

Rückschlagventil symbol fließrichtung