Översvämning källare försäkring

Din villaförsäkring täcker de skador som uppstår vid översvämning. Men som vanligt när det gäller försäkringar finns det goda skäl att läsa villkoren. När det är risk för skyfall ute finns det några enkla åtgärder du kan göra för att förebygga översvämning i källaren eller i huset. Bedömningsfrågor Våra försäkringspaket fungerar lite olika beroende på nivå.


Till exempel kan tomtmark ersättas om skadan är plötslig och inte pågår under en längre period.

Vet du inte vilken försäkring du har? Håkan Franzén: Hej Pelle Nej, det finns ingen försäkring som ersätter en sådan kostnad. Vi hade översvämning i källaren , ca 2-3cm. Ingen skada förutom gamla flyttkartonger o vattnet rann undan rätt så fort.


Ska man ändå höra av sig till sitt försäkringsbolag? Sverige svämmar över och flera villaägare har fått vattenfyllda källare. En tröst är att en villaförsäkring alltid täcker översvämningsskador, så länge vattnet inte tränger in genom väggar.

Däremot täcker de aldrig skador som sker på tomten. Det är inte en risk försäkringsbolagen är redo att ta för den premien, . Rensa hängrännor från grenar, takmossa, löv och skräp. Lyssna på lokalradions väderleksrapporter om det finns risk för översvämning eller oväder i just din . Du kan skydda dina källarväggar från vatten med bästa fuktskyddet. Du kan ha dräneringsrör som är bäst i klassen, men om du inte skyddar din källare mot översvämning , då dränering och fuktskyddandet är i princip värdelöst. Det är särskilt sant nu, med ökande regn väder på grund av klimatförändringar.


Det är ingen större skillnad mellan de stora försäkringsbolagen IF, Folksam, Trygg-Hansa och Länsförsäkringar när det handlar om försäkring mot översvämningar. Den som har en villahemsförsäkring har ett grundskydd som täcker naturskador. Det som kan skilja bolagen åt är självrisken.


Här får du tips om husets fiende nummer ett - fuktskador, om risker, försäkringar och hur du kan säkra upp ditt hus. Vad gäller i försäkringen. En vanlig villaförsäkring täcker översvämning i källare och garage som orsakats av att det har runnit in vatten genom dörrar, fönster, ventiler och liknande. Vattenskador i villor uppstår oftast i kök, badrum eller källare.


Vanligt är också att vatten trycks upp i huset från golvbrunnar i källare. Försäkringen gäller också för skador när vatten tryckts upp genom golvbrunnar och toaletter och det därigenom blivit översvämning.

Sammanfattningsvis gäller följande vid krav på ersättning för skador efter en översvämning : Du använder din egen försäkring i första hand. Du får ersättning för både skadade saker och källare men försäkringsbolaget gör avdrag för självrisk och åldersavdrag. Din självrisk kan betalas av kommunen – om . Jag hade för månad sedan en översvämning av tomten på grund av snösmältning på angränsande åker.


Jag har ett gammalt hus som blivit renoverat i början av talet då man bland annat antagligen ersatte torpargrunden med en gjuten platta. Under en ytters liten del av huset är där en källare. En översvämmad källare kan bli en kostsam historia. Många inreder idag sina källare , de kanske använder den som tv-rum eller gillestuga. Då måste vägg och golv brytas upp så att man kan få ut isoleringen och torka ut, säger Håkan Franzén som är expert på hus- och hem- försäkring.


Att få översvämning i sin källare innebär stort obe- hag och en mängd extra arbete. Den ekonomiska ersättningen som man eventuellt kan få ut från sitt försäkringsbolag, uppväger aldrig de olägenheter och skador man drabbas av. VA-enheten lägger ned mycket arbete på att succes- sivt förbättra avloppsnätet. Om du anser översvämningen vara akut, dvs.


SOS Alarm på telefonnummer 112. Om översvämningen inte är att betrakta som akut, dvs. Har du inte försäkring eller. En vattenfylld källare innebär ofta månader av slit och väntan.


Men det finns mycket du kan göra för att minska risken av att du drabbas av översvämning. Om möbler och diverse lös egendom skulle skadas är det hemförsäkringsdelen som täcker denna kostnad. Uppstår det en fuktskada i källaren efter en dränering, handlar det med . Att drabbas av översvämning i sin källare innebär både obehag och massor av arbete.


Orsaken är då att det är stopp i avloppssystemet. Om du finner att din försäkring är otillräcklig så undersök möjligheten att . Sommar är skyfallens ti och rikligt regn kan leda till översvämning och stora bekymmer för husägare. Källaren i Hans Nilssons villa i skånska Hästveda fylldes med vatten efter ett dygn av kraftigt regn.


En dagvattenledning hade slammat igen och vattnet kröp in genom väggar och golv.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Rospump

Hydraulslang press

Rückschlagventil symbol fließrichtung