Tömma fettavskiljare

En fettavskiljare samlar upp det fett som rinner ut i avloppet i en särskild behållare. Alla restauranger och liknande verksamheter måste ha en fettavskiljare installerad. Har du en fettavskiljare som är i behov av underhåll?


Vi på VOAV kan hjälpa dig med spolning, tömning och besiktning av din anläggning. Behöver du tömma din fettavskiljare så är det bara att kontakta oss på VOAV.

Vi schemalägger alla tömningar och redovisar allt till respektive kommun. Information till livsmedelsindustrier, restauranger och storkök om fettavskiljare , matavfallskvarnar och vad som gäller för utsläpp av avloppsvatten. Fettavskiljare och matavfallstankar - tömningsrutiner och priser.


För att erhålla en kostnadseffektiv verksamhet som säkrar funktionen på fettavskiljare och matavfallstankar töms dessa efter ett årschema. Längre intervall endast på beviljad dispens . I de flesta verksamheter där livsmedel i någon form hanteras, finns risk för att fett följer med avloppsvattnet och fastnar i ledningsnätet. Därför krävs en avskiljning av fettet innan avlopps-vattnet släpps ut.

Alla verksamheter som kräver fettavskiljare måste även ha ett avtal med godkänd entreprenör för . För att vår entreprenör ska kunna tömma din fettavskiljare finns några saker du behöver tänka på inför tömningen. Om du ska installera en fettavskiljare så måste du göra en anmälan till Stadsbyggnadskontoret och invänta beslut om startbesked innan du kan påbörja installationen. Du ska även kontakta Stockholm vatten AB. Så här gör du en anmälan . Vi är anlitade av kommunen att tömma alla fettavskiljare i Luleå kommun. Enligt de bestämmelser som tagits fram i kommunen ska en fettavskiljare tömmas minst fyra gånger per år.


I vissa verksamheter behövs den tömmas oftare. Oavsett om du är ett litet eller stort företag, kan vi att ge dig en kostnadseffektiv lösning. Du kan därför inte tömma frityrolja eller liknande direkt ner i avskiljaren. Enligt Miljöbalken ska sådant fett istället samlas upp och återvinnas.


Det ska göras av ett ackrediterat återvinningsföretag. Tvål, tvättmedel, stearin, plast, . Hur ofta behöver jag tömma min fettavskiljare om jag har GOR BioSystem? Tömningar av fettavskiljare är alltid behovsanpassat utifrån anläggningens verksamhet och fettavskiljarens kapacitet.

Vi tömmer alla fettavskiljare gång per år för att göra en särskild funktionskontrollbesiktning. Det faktorer som påverkar tömning är . Därför får man inte tömma frityrolja eller liknande direkt i avskiljaren. Sådant fett ska samlas upp för återvinning.


Den entreprenör som tömmer din fettavskiljare tillhandahåller även fettunnor för omhändertagandet av frityroljan. Det är därför inte tillåtet att tömma frityrolja eller liknande direkt i avskiljaren. Det är inte heller tillåtet att hälla ut oljor och stekfett i avloppet även om en fettavskiljare är installerad. Mat och frityrolja skall . Region Gotlands ledningsnät är utformat för att ta emot avloppsvatten från hushåll med ett lågt fettinnehåll. Om större mängder släpps ut i nätet är risken stor att få stopp.


Anledningen är att fettet kyls av och stelnar på rörväggarna i ledningsnätet. Detsamma gäller även för enskilda avlopp. Alla fettavskiljare kräver regelbundet underhåll.


Här ingår tömning, rengöring och vattenpåfyllning. Vi har över års erfarenhet av tömning av avskiljare för restaurang och andra verksamheter, samt för privatpersoner. När ni tecknar ett avtal med oss offererar vi gärna ett fast pris åt er och garanterar ett noggrant arbete in i . Beställ tömning av fettavskiljare.


För att en fettavskiljare ska fungera enligt renhållningsordningen ska den tömmas minst en gång per kvartal eller efter behov. Fyll i dina uppgifter och klicka på skicka. Fett ställer till problem i våra avloppsledningar. Fett och olja i avloppsvattent leder till stora problem med igensättningar i våra ledningar. När avloppsvattnet kyls ner stelnar fettet och fastnar på rörväggarna i avloppsledningarna och täpper så småningom igen rören.


Entreprenör för tömning av fettavskiljare är Ragnsells AB. Om en verksamhet använder mycket lite fett så är det möjligt att ansöka om dispens från att tömma fettavskiljaren varje månad. Vi underhåller och tömmer din fettavskiljare , och tar bort onödiga produktionsstopp.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Rospump

Hydraulslang press

Rückschlagventil symbol fließrichtung