Byta avstängningsventil vattenmätare

Behöver lite hjälp av er. Har nyligen köpt ett hus från och upptäckte att ventilen för inkommande tappvatten inte går att stänga av helt. Försökte få tag på en rörmokare men det verkar helt hopplöst att få tag på någon (precis som alla andra hantverkare just nu).


Känns inte bra att inte kunna stänga av vattnet . Ett tips kan vara att göra det i samband med att du läser av din vattenmätare.

Fungerande avstängningsventiler är en förutsättning för att NSVA ska kunna byta vattenmätaren. Vattenmätaren ska vara lätt att komma åt. Inbyggda eller blockerade mätare måste . För att säkerställa att din vattenmätare fungerar som den ska byter vi ut den ungefär vart tionde år.


När det är dags att byta din vattenmätare får du ett brev från oss. Innan bytet måste du kontrollera att mätaren är lätt åtkomlig och att avstängningsventiler fungerar. Den finns en lömsk avstängningsventil i anslutning till vissa vattenmätare som heter LK 58 se bild.

Det händer att avstängningsventilens rattar släpper från sina fästen med svåra vattenskador som följd. Om ratten lossnar finns även risk att skadas av såväl ratten som det trycksatta vattnet. Jag skulle byta vattenmätare när det upptäcktes att avstängningsventilerna på ena sidan inte höll tätt. Alltså var jag tvungen att fixa det innan vattenmätaren kunde bytas.


Sagt och gjort, jag ringde rörläggaren. Han var tvungen att samordna med vattenleverantörerna så att vattnet stängdes av när han bytte . Detta har orsakat omfattande vattenskador i samband med byte av vattenmätaren. Om den trots det fortfarande inte stänger, måste den bytas innan vår personal kommer och byter mätare. Om så är fallet ber vi dig boka om tiden för vattenmätarbytet. En annan sak som du bör vara uppmärksam på är om du har en eller flera avstängningsventiler med beteckningen . Om avstängningsventilen inte fungerar, kontakta en VVS-installatör för åtgärd.


Avstängningsventilen måste lagas innan vi kan byta vattenmätaren. Om du har en avstängningsventil av typ LK 5är ventil och konsol inte längre godkända ( se bild nedan). De måste då bytas ut innan vi kan komma och byta vattenmätare. För att man ska veta hur mycket vatten varje hushåll förbrukar och för en korrekt debitering måste vattnet mätas.


Karlstads kommun äger vattenmätaren, sätter upp,.

Du som har en sådan ventil måste byta ut den innan kommunens personal kommer för att byta ut din nuvarande vattenmätare. Rapportera in ventil LK5till kommunen. Om du har avstängningsventil LK5ska du meddela detta till kommunen. Det är du som fastighetsägare som ansvarar för och bekostar bytet av ventilerna, men arbetet ska samordnas med kommunen som måste stänga av vattnet in till huset i samband med bytet. Opålitlig avstängningsventil (LK580).


Den opålitliga ventilen LK5som ska bytas ut av behörig fackman. Har du en avstängningsventil kallad LK 5(se bild nedan) ska den bytas av våtrumsbehörig fackman innan Roslagsvatten kan utföra byte av vattenmätare. Har du avstängningsventiler kallade LK580?


Vart tionde år är det dags för oss att kontrollera att vattenmätaren fungerar som den ska i din villa. Ventiler till vattenmätare. Då byter vi ut mätaren och skickar den gamla på kontroll. Hur ofta mätarna ska bytas.


Kontakta Telge Nät i god tid för avstängning av vatten i samband med byte av avstängningsventil. Det finns ett antal olika avstängningsventiler till vattenmätare. Mätarbyte, Byte av vattenmätare. För att rörmontören ska kunna byta vattenmätaren måste ventilen efter mätaren fungera annars kommer det att läcka in vatten när mätaren plockas bort. Bland annat kräver bytet av vattenmätaren att det finns en konsol som håller fast ventiler och rör i väggen och att det finns avstängningsventiler på båda sidor om vattenmätaren så att vattnet går att stänga av.


Om din mätarplats uppfyller kraven behöver du inte göra något innan vi kommer och byter din vattenmätare. Följande ska kontrolleras inför vattenmätarbytet. Kontrollera så att avstängningsventilerna A och B fungerar. Detta görs enklast genom att stänga en ventil i taget och sedan öppna en tappkran i fastigheten för att kontrollera att inget vatten kommer. Skulle någon avstängningsventil inte fungera så skall dessa bytas ut.


Så här ska en korrekt vattenmätare se ut. På bilden ser du hur en korrekt anläggning ska se ut. Varför byter ni till fjärravlästa mätare? Anledningen till att vi byter till fjärravlästa mätare är för att det innebär flera fördelar för alla inom .

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Rospump

Hydraulslang press

Rückschlagventil symbol fließrichtung