Rensa vasken

Stopp i avloppet är aldrig kul. Här är tips, knep och lösning oavsett om stoppet är i toaletten, handfatet eller i diskhon. På några sekunder är det fixat! Gör till exempel rent kakel och toalett med en fuktig trasa och bikarbonat.


Rensa avloppet med bakpulver. Häll bakpulver i ditt dåligt rinnande avlopp, fyll på med lite vinäger och låt stå en stund .

De flesta råkar förr eller senare ut för att det blir stopp i vasken och att vaskrensaren inte är till någon hjälp. Filmen beskriver hur du rengör vattenlåset i köksavloppet. Att det blir stopp i vasken beror till största del på slarv.


Vi häller ofta ner exempelvis stekfett direkt ner i vasken , vi sköljer av våra tallrikar – med stora matrester kvar – och vi låter allehanda saker spolas rakt ner i rören. Vi gör det av lathet, av okunskap och av bekvämlighet. En bekvämlighet som dock straffar sig då det . Husmorstips rensa avlopp.


Felet många gör då de upptäcker ett stopp eller ett sämre flöde av vatten i sitt avlopp är att man rusar ner till affären och köper på sig en massa olika propplösningsmedel. Verkar det ändå som att du har fått stopp i avloppet i köket och vet du inte hur du kan åtgärda det?

Förhoppningsvis har inte problemet hunnit långt ned i rören utan kan ha stannat nära själva diskhon. Det kan du själv avlägsna . Konkreta, handfasta tips på hur du enkelt rensar ditt avlopp med hjälp av olika sorters metoder. Det behöver inte vara svårt att rensa avloppet. Du har säkert fått höra att kaffesump i vasken river bort beläggningar i rören, och därför har du använt det för att rensa upp efter allt annat som råkat slinka ner i vasken. Men kombinationen av gammalt fett och kaffesump resulterar lätt i en propp.


Gör också till vana att tvätta ur vasken med hett vatten då och då. Då får du bort de fettavlagringar som sätter sig i avloppsröret. Annars växer fettlagret och till slut får du stopp i vasken i alla fall.


Golvbrunnen i badrummet bör du också regelbundet rensa från hår, tvål och hudavlagringar. Här är enkla knep som hjälper dig att lösa stoppet och rensar avloppet på ingen tid alls! Om du har spolat av jordiga stövlar . Avloppsrensarna rekommenderar Yes-diskmedel.


Koka en kastrull med vatten. Sätt på varmvatten i kranen i sköljhon, ta bort proppen i diskhon och låt rinna. När vattnet i diskhon har tagit slut häll på kokhett vatten. Sätt en hink under vattenlåset och skruva . Om vattnet sjunker sakta i handfatet eller diskhon beror det nästan alltid på att smuts har fastnat i vattenlåset.


Det går oftast lätt att fixa med en vaskrensare, en sugpropp som sitter på ett träskaft.

Vaskrensare finns att köpa i varuhus och järn- och färgaffärer. Börja med att täcka för . Då har du kommit helt rätt. Har du stopp i vasken i köket?


I denna artikel kommer vi nämligen att gå igenom vad stoppet kan bero på, samt hur du går tillväga för att lösa det! Du har under en längre tid sett att vattnet i din diskho inte längre rinner undan och du ser att flödet inte alls är lika starkt som det än gång varit – något som inte är så konstigt då du dagligen diskar och där en massa matrester åker ner i vasken och täpper till rören. Du har, helt enkelt, stopp i vasken och för att lösa upp detta . Ibland kan det vara så enkelt som att hälla lite diskmedel i avloppet, låta det verka, och spola med hett vatten.


Låt verka i några minuter och häll sedan kokande vatten rakt ner i vasken. Funkar inte det kan du ta till något av. Ta på dig handskar och rensa bort allt som har samlats där. I hyresgästens vårdplikt ingår att rensa vattenlås. Många värdar hjälper hyresgästerna i sådana lägen.


Bakpulver i avloppet – en quickfix mot stoppet! Vid stopp eller vid ett dåligt flöde av vatten i sitt handfat, i duschen, i badkaret eller i vasken så finns det flertalet metoder att använda sig av. Tyvärr är jag för svag i händerna för att skruva isär rören och maken är borta över dagen.


Finns det några trivsamma husmorsknep som kan lösa problemet, eller får jag helt enkelt vänta tills maken kommer hem? Jag vill ju diska undan och det är svårt att göra i lilla vasken !

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Rospump

Hydraulslang press

Rückschlagventil symbol fließrichtung