Enskilt reningsverk

Ecobox tillverkas för att klara arktiskt klimat i Övertorneå. Många kunder väljer våra minireningsverk för att de är tekniskt okomplicerade. Vi tror nämligen inte att någon har avlopp som sin största hobby. Därför har vi satsat på beprövad teknik som står pall för krävande nordiska förhållanden.


Installera minireningsverk på tomten, pris och kostnad för markarbetet.

Uponor, Biovac, Evergreen Green Rock. Att installera minireningsverk på tomten är en populär lösning för att kunna ha eget enskilt avlopp utan att tumma på miljökrav eller andra lagar och regler. Idag finns det många olika typer av . Du som har ett enskilt avlopp ansvarar för att din avloppsanläggning uppfyller lagens krav, för att din avlopps-anläggning har tillstånd och för att anläggningen sköts och underhålls på ett bra sätt. Trots detta släpper de enskilda avloppen ut lika mycket övergödande ämnen som alla kommunala reningsverk tillsammans.


Vi levererar en miljövänlig, långsiktig och ekonomisk avloppslösning som är anpassad för er fastighet. Minireningsverk för hög skyddsnivå. Vill du rena enskilt avlopp?

När du beräknar storleken på ditt reningsverk motsvarar ett hushåll en bostad med max personer. Mer info om minireningsverk. Nu finns TreeWell i Norrtälje kommun! TreeWell är ett kretslopp med biologisk rening för skärgården och fungerar utmärkt i strandnära, känslig, miljö. Allt utsläpp av avloppsvatten, oavsett om det är från ett enskilt hushåll eller från en hel sta räknas som miljöfarlig verksamhet enligt miljöbalken.


Detta innebär bland annat att avloppsvatten ska avledas och renas eller tas om hand på sätt så att olägenhet för människors hälsa eller miljön inte uppkommer. Vårt bioreningsverk utgör stabil rening av enskilt avlopp med hjälp av växter och mikroorganismer. Bioreningsverket renar även läkemedelsrester.


Tio procent av de svenska hushållen har enskilt avlopp. De tio procenten släpper ut lika mycket övergödande ämnen som de resterande hushållen som är anslutna till kommunala reningsverk gör tillsammans. Orsaken är att de enskilda avloppen ofta är mycket dåliga.


En konsekvens av ett dåligt avlopp . I stora delar av Värmdö kommun saknas kommunalt avlopp. I dessa områden krävs enskilt avlopp som du som fastighetsägare är ansvarig för att ordna. Har du ett befintligt avlopp som du misstänker är bristfälligt behöver du ansöka om ett nytt avlopp.


Normalt rinner sedan vattnet från trekammarbrunnen vidare till en stenkista eller en så kallad infiltrationsanläggning.

Andra typer av rening av vatten från . Behöver du anlägga eller bygga nytt avlopp för din fastighet? Topas Vatten har högpresterande avloppsreningsverk för ditt enskilda avlopp. En enhet processar avloppsvatten från WC samt bad-, disk- och tvättvatten, BDT.


Våra reningsverk har lång livslängd tack vare material, teknik och driftsorganisation. Där det kommunala vatten och avloppsnätet inte är utbyggt, behöver du som fastighetsägaren själv ordna en avloppslösning. För att avloppsanläggningen ska fungera och slammet omhändertas på ett miljövänligt sätt så måste alla enskilda avlopp tömmas regelbundet. Miljö- och hälsoskyddsenheten i . Enskilt avlopp inte största miljöboven”.


Tyvärr kan vi inte rädda. Kraven får inte vara högre på enskilda avlopp än på kommunala reningsverk. Tungmetaller och syntetiska ämnen som inte kan tas om hand (i vare sig kommunala reningsverk eller enskilda avlopp) måste fasas ur kretsloppet.


Läs mer på vår webbplats! När det inte finns möjlighet att ansluta till kommunalt vatten och avlopp får du ordna en egen avloppslösning, en så kallad enskild avloppsanläggning. Du behöver antingen söka tillstånd eller göra en anmälan för att anlägga ett avlopp.


Tänk på att kontakta oss i god tid innan du påbörjar arbetet. I vår serie går vi igenom alternativen med för- och nackdelar. Reningsverk - så funkar det.


Många hushåll måste nämligen investera i ny avloppslösning de kommande åren. I ATL:s serie om enskilda avlopp har vi nu . Beroende på var du bor och vad anläggningen ska användas till behöver du antingen ansöka om tillstånd eller göra en skriftlig anmälan. Det gäller både om det är en ny avloppsanläggning eller om du ändrar den befintliga. Ansök om tillstånd för eller anmäl enskilt avlopp. Skicka in undertecknad blankett samt övriga . Anpassning till kretsloppskrav eller hög skyddsnivå.


Teknikutvecklingen på marknaden för enskilda avlopp går ständigt framåt och med den kommer nya typer av. Ett reningsverk renar inte avloppsvattnets bakterieinnehåll i samma utsträckning som till exempel markbaserad rening.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Rospump

Hydraulslang press

Rückschlagventil symbol fließrichtung